Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Π. Παππάς: Γιατί δεν δίνει ο Δήμος άδεια λειτουργίας για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου;

Υπογράφει ο Πέτρος Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Την ώρα που άλλοι Δήμοι της Ελλάδος προχωρούν σε ανακαίνιση των αύλιων χώρων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου τους, ο Δήμος Κιλκίς, δεν προχωρά στην αδειοδότηση υπάρχουσας πισίνας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, εδώ και 3 χρόνια.

Ο τέως Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έβγαλε για ακόμη μια φορά ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να βρει απαντήσεις στην αδράνεια του Δήμου και του Κράτους.

Το Κιλκίς είναι ένας νομός που, μεταξύ άλλων, δεν διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, είναι το μόνο δημόσιο ειδικό σχολείο που διαθέτει πισίνα, χάρη στη κοινωνία των πολιτών, με πρώτο βέβαια εμπνευστή της ιδέας, τον κύριο Ιωάννη Κακουλίδη, τέως Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.


Η πισίνα τέθηκε σε λειτουργία το 2020 για τους μαθητές του σχολείου, επίσης διατέθηκε δωρεάν σε ΚΔΑΠ της περιοχής, προκειμένου να την χρησιμοποιούν όλα τα παιδιά, πάντα με τους κατάλληλους εκπαιδευτές, όπως αναφέρει ο ίδιος ο κύριος Κακουλίδης. Η πισίνα σταμάτησε να λειτουργεί ένα χρόνο αργότερα, όταν και έγινε καταγγελία.

Έκτοτε, δεν λειτούργησε ξανά.

Ο Δήμος Κιλκίς οφείλει να απαντήσει δημόσια:

Γιατί δεν δίνει την άδεια λειτουργίας της;

Υ. Γ. Το ίδιο συμβαίνει με λεωφορείο που διαθέτει το Ειδικό Σχολείο, από δωρεά.
Το λεωφορείο είναι έτοιμο, με πινακίδες, ΚΤΕΟ κτλ, και περιμένει την ανάλογη άδεια σκοντάφτοντας στη γραφειοκρατία του Ελληνικού Κράτους και την αδράνεια των αρμοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.