Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Και εις άλλα με υγεία!

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Σκόπελο έστειλε εξώδικο στο δημόσιο Νοσοκομείο της περιοχής, διότι δεν προβαίνει στην καταγραφή, συνταγογράφηση και τιμολόγηση των περιστατικών των αλλοδαπών τουριστών που το επισκέπτονται.. Αυτό από μόνο του ως περιστατικό έρχεται να μας αποδείξει για μια φορά ακόμα το ποσό αμφισβητείται το αγαθό της υγείας από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος την βλέπει σαν ένα ακόμα πεδίο για κέρδη.

Το περιστατικό ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ.Παπανικολαου..
Ο οποίος αναφέρει ότι το ιδιωτικό θεραπευτήριο Κοσμουγεια στοχοποιεί τους γιατρούς του ΕΣΥ επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους. Αποδέκτης του εξωδίκου ήταν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου Παιδίατρος κ. Ρηγινα Σκλάβου..
Ενώ το εξώδικο σε ένα απόσπασμα του αναφέρει.

"Η ως άνω παράνομη πρακτική πλήττει οικονομικά την επιχείρηση μας...καθώς δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα η επιχείρηση μας προβαίνει στην νόμιμη και συμβατική χρέωση των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών,την ώρα που στις δημόσιες δομές του ΚΥΣ και των εποπτευομενων από αυτού δομών παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα σε αλλοδαπούς πολίτες,οι οποίοι θα έπρεπε να χρεωθούν τις παρεχόμενες σ αυτούς ιατρικές υπηρεσίες..."

Έχουμε καταλάβει τι γίνεται; Μέσα σ' όλη αυτή τη σαδιστική αποδόμηση των πάντων το αγαθό της δωρεάν δημόσιας υγείας αμφισβητείται πλέον ανοιχτά.
Το ιδιωτικό αυτό θεραπευτήριο μπαίνει μπροστά σαν λαγός!!Σαν προπομπός εξελίξεων που οδηγούν στο να στοχοποιούνται ως παράνομοι όσοι γιατροί τηρούν τον όρκο τους.  Πόσοι αλήθεια στήριξαν τις προεκλογικές καμπάνιες τους στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας; Σ αυτό το δωρεάν υγεία..που όλοι υπόσχονται και όλοι ευτελίζουν όλο και περισσότερο τις δημόσιες δομές;

Για να φτάσουμε εν έτει 2023 να δούμε περιστατικό με παιδί από το Καστελόριζο να περιθαλπτεται στην Αττάλεια στην Τουρκία μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια να επικοινωνήσει με το ΕΚΑΒ Ρόδου για να εγκρίνει τη διακομηδη.. Και μέσα σε όλη αυτή την αποδιοργάνωση έρχονται και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να μηνύουν τα δημόσια νοσοκομεία γιατί λέει θίγουν τα συμφέροντα τους!!

Και το ερώτημα είναι το εξής..Αν ένας άνθρωπος κατέρρεε μπροστά στην είσοδο του συγκεκριμένου ιδιωτικού θεραπευτηρίου ο ιδιοκτήτης θα ζητούσε αντίγραφο του τραπεζικού του λογαριασμού πριν τον αναλάβει; Κι αν δεν είχε λεφτά τι θα γινόταν; Τι θα του έλεγε; Πέθανε;

Αυτή ακριβώς είναι η φιλελεύθερη οικονομία σε όλο της το μεγαλείο.Τα καλά και συμφέροντα.. Δίχως κανένα σεβασμό στο αναφαιρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει πρόσβαση στη δωρεάν υγεία.

Κατά τα άλλα..ευλογουσαν τα γένια τους με το 112 στις πυρκαγιές λέγοντας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό.Ποια ζωή; Αυτή που τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν υπολογίζουν εάν δεν έχεις να πληρώσεις;

Γιατί αποκλείεται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να βγαίνουνε μπροστά με τέτοιες αξιώσεις αν δεν έχουν από πίσω πλάτες..

Σε μιαν Ελλάδα γήπεδο που καίγεται με απόλυτη ασφάλεια χάρη στο 112 δημιουργώντας στρατιές φτωχοποιημενων.. έρχεται πλέον να αμφισβητηθεί και η δημόσια υγεία.

Το επόμενο βήμα άραγε ποιο είναι;

Να αρχίσουν όπως είπε και η φίλη Κική τα ιδιωτικά σχολεία να μηνύουν τα δημόσια διότι θίγουν τα συμφέροντα τους;

Μια χώρα δίχως δημόσια υγεία και παιδεία μετατρέπεται σιγά σιγά σε χειραγωγησιμο όχλο που χορταινει με τρόμο απ' τα δελτία ειδήσεων, με άρτο και θεάματα. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας δούμε πέρα από το market pass και την επιταγή ακρίβειας γιατί στην Ελλάδα του 41%..το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.