Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 4/8/2023, 7:13 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εντοπίστηκε σε περιοχή της Λάρισας φυτεία με πάνω από 2.800 δενδρύλλια κάνναβης

Φυτεία με περισσότερα από 2.800 δενδρύλλια κάνναβης, κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή της Λάρισας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών ανδρών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης χθες (3 Αυγούστου 2023) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε ημιορεινή περιοχή της Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και αστυνομικών του Τμήματος της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε δύσβατη και δυσπρόσιτη έκταση, φυτεία αποτελούμενη από συνολικά 2.808 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 120 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί άνδρες καλλιεργούσαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κοντά στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος κ.α.).

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/108952398941127

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης

Συνελήφθη χθες (3 Αυγούστου 2023) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των αρχών Γαλλίας και Πορτογαλίας, για κλοπές και της απάτες.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (3 Αυγούστου 2023) το απόγευμα στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκιση 5 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 27η Ιουλίου 2023, με το πρόσχημα αγοράς κοσμήματος από κατάστημα, απέστειλε ένα πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων και απέσπασε ένα χρυσό κόσμημα αξίας 1.200 ευρώ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (3 Αυγούστου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα της ίδιας ημέρας, εισήλθε σε κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.