Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η ταινία Αυτά που δεν Λέγονται-Historias para no contar, στο θερινό Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με μια δροσιστική, πληθωρική, σπονδυλωτή και βραβευμένη κωμωδία ξεκινούν οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Αυτά που δεν Λέγονται/Historias para no contar
του Σεσκ Γκάι

Μία κοπέλα που ερωτεύτηκε τον γείτονά της, αλλά αδυνατεί να το ομολογήσει και σε εκείνον και στον σύντροφο της. Τρεις ηθοποιοί, που για να σώσουν τον εγωισμό και την εικόνα τους, θα δώσουν ρεσιτάλ

ερμηνείας ψεμάτων στο σαλόνι αναμονής μίας οντισιόν. Ένας μεσήλικας καθηγητής που θέλει να προλάβει τη χυλόπιτα της νεαρής μαθήτριάς του. Ένας άντρας που τον βαραίνει μία εφήμερη απιστία και θέλει να την εξομολογηθεί στην έγκυο κοπέλα του. Τελικά μήπως όλοι στηρίζουμε τις σχέσεις μας στο ψέμα;

Η Ισπανική κωμωδία από τον σκηνοθέτη των «Τρούμαν» και «Οι Γείτονες από Πάνω» σατιρίζει την αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Ανάλαφρη, καλοκαιρινή, χαριτωμένη, διασκεδαστική, τολμηρή και κοφτερή σάτιρα της ανθρώπινης φύσης. Ζήλεια, ψέματα, εκμετάλλευση, έλλειψη εμπιστοσύνης, προκαταλήψεις, δειλία, κουτσομπολιά είναι κάποια

από τα κοσμήματα αυτής της εξιστόρησης μικρών αμαρτιών που έχει σχεδιαστεί για να μας κάνει να γελάσουμε με τον εαυτό μας.

Ο Σεσκ Γκάι βρίσκεται για άλλη μια φορά στην αγαπημένη του πόλη τη Βαρκελώνη και στο στοιχείο του, επιστρατεύοντας σχεδόν την ερμηνευτική «Εθνική» Ισπανίας με ονόματα όπως οι Αντόνιο ντε λα Τόρε, Τσίνο Νταρίν, Χοσέ Κορονάδο, Άννα Καστίγιο, Μαριμπέλ Βερντού, Νόρα Νάβας, Χαβιέ Ρέι, Βερόνικα Ετσέγκουι, Αλεξάνδρα Χιμένεθ, Κουίμ Γκουτιέρες, Μπελέν Κουέστα, σε ρόλους που δεν έχουμε συνηθίσει.

Ακολουθώντας και το προσωπικό του σήμα κατατεθέν ύφος, αλλά και την παράδοση των ισπανικών κωμωδιών που τολμούν να τραβήξουν τα όρια λίγο παραπέρα, ο Γκάι παίζει με τους ήρωές του σαν τη γάτα που διασκεδάζει με το στριμωγμένο στη γωνία, τρομαγμένο ποντίκι.

Γελάμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πώς αισθάνεται το ποντίκι.

Αναγνωρίζουμε και τους εαυτούς μας στη θέση του.

Βραβείο Ερμηνείας από την Καταλανική Ακαδημία Κινηματογράφου

στον Άλεξ Μπρεντεμίλ

Αυτά που δεν Λέγονται / Historias para no contar

- Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκάι

Σενάριο: Τομάς Αραγκάι, Σεσκ Γκάι

Φωτογραφία: Αντρέου Ρεμπές

Μουσική: Αρνάου Μπαταλέρ

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Τσίνο Νταρίν, Χοσέ Κορονάδο, Ανα Καστίγιο, Χαβιέρ Κάμαρα, Μαριμπέλ Βερντού, Νόρα Νάβας, Χαβιέρ Ρέι, Βερόνικα Ετσέγκουι, Αλεξάνδρα Χιμένεθ, Κουίμ Γκουτιέρες, Μπελέν Κουέστα

- Διάρκεια: 100 λεπτά

Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες!

Παγωμένη μπυρίτσα, κρύα νεράκια, τσαγάκια και αναψυκτικά, με ή χωρίς ζάχαρη και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνάκ θα βρείτε στο ανανεωμένο κυλικείο μας! Αντικουνουπικά μην ξεχάσετε! Το θρόισμα των δέντρων προσφέρεται αφειδώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.