Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Τιμή για το Κιλκίς και την Ελλάδα: Εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας ο Κιλκισιώτης Θεολόγος Ζώτος

Εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας ο Θεολόγος Ζώτος. "Σάρωσε" τα πάντα με ιστορικό ποσοστό εκλογής 89%.
Υπερήφανη η Ελλάδα, υπερήφανο το Κιλκίς, υπερήφανη η Μακεδονία μας!
Παρά το τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων που ταξίδεψαν στη Ρώμη της Ιταλίας από διάφορες χώρες της υφηλίου, από σήμερα,ο δικός μας Θεολόγος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (αμισθί) μέσα στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του φορέα.

Το σημείο - "κλειδί" στην εισήγηση της Ελλάδας που εντυπωσίασε και ενθουσίασε τις αντιπροσωπείες των χωρών:

Κάθε υποψήφιος είχε στη διάθεσή του 30 λεπτά για να παρουσιάσει στην αγγλική διάλεκτο το έργο που επιτελεί η χώρα του σε θέματα αιμοδοσίας.

Ο Έλληνας υποψήφιος, μέσα στο χρονικό διάστημα των 30 λεπτών κατάφερε να παρουσιάσει και να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και των μελών της, σε τρείς διαφορετικές γλώσσες ( Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική), γεγονός που τον δικαίωσε στο μέγιστο βαθμό.

Για την τετραετία 2023-2027 ο κ. Ζώτος θα εργαστεί εθελοντικά και αμισθί με σκοπό:

* Να προωθήσει τη τακτική, μη αμειβόμενη προσφορά αίματος σε όλες τις χώρες του κόσμου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς θρησκευτικές, φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις.

* Να εργαστεί για την κάλυψη των αναγκών σε υψηλής ποιότητας αίματος και παραγώγων του (πλάσμα, αιμοπετάλια) σε κάθε χώρα.

* Να συμμετέχει σε όλες τις μελέτες και δραστηριότητες ανά την υφήλιο που σχετίζονται με τις οδηγίες για την ασφάλεια των αιμοληψιών και των μεταγγίσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αμερικής, της Ευρώπης,της Ασίας και της Αφρικής.

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Έλληνας νεοεκλεγείς παρουσιάστηκε κρατώντας στα χέρια του με συγκίνηση τη δοκιμασμένη αλλά υπερήφανη γαλανόλευκη σημαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.