Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 9/7/2023, 8:22 μ.μ.

Συνελήφθησαν στις Σέρρες 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν προχθές (7 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχές των Σερρών, 2 αλλοδαποί άνδρες σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε αλλοδαπός άνδρας και σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο όχημα 22 αλλοδαπούς από τους οποίους οι 5 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εμβολίσει το υπηρεσιακό όχημα με σκοπό να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε άμεσα το όχημά του και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επιβιβάσει και μετέφερε στο όχημα 10 αλλοδαπούς, εκ των οποίων ένας ανήλικος, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω οχήματα που χρησιμοποίησαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι το όχημα της πρώτης περίπτωσης είχε κλαπεί στην Ρουμανία. Επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των οδηγών.

Οι συλληφθέντες, με τις κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 25 έως 26 Ιουνίου 2023, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Φ. όχημα στο οποίο φόρτωσαν μεταλλικά και άλλα αντικείμενα αξίας 2.000 ευρώ, που επίσης αφαίρεσαν από την επιχείρηση. Το κλεμμένο όχημα εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς εγκαταλειμμένο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (8 Ιουλίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 4 καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών, για κλοπές.


Απελευθερώθηκαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση (2) αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (08-07-2023), σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των προαναφερόμενων, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όπου συνεργοί του 27χρονου, τους εκβίαζαν απαιτώντας την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατασχέθηκαν, (3) μαχαίρια, (1) κινητό τηλέφωνο και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και εκκρεμών καταδικαστικών αποφάσεων, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία για περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα,συνελήφθησαν, από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 39, 31 και 16 ετών, καθώς κατελήφθησαν, ο πρώτος να βρίσκεται εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής και οι έτεροι δύο (2) πλησίον αυτού. Επιπλέον, σε κοντινό σημείο βρέθηκε ένα (1) ακόμη αυτοκίνητο για το οποίο προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, βραδινές ώρες της 08-07-2023 στο κέντρο της πόλης, 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (16) ετών και χρηματική ποινή (15.000) ευρώ για εμπορία ναρκωτικών.

Επιπλέον,Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού και 27χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί τα μέσα Μαρτίου 2023 από χώρο όπου φυλάσσονται αντικείμενα – εξαρτήματα του ΟΣΕ σε περιοχή των Διαβατών, αφαίρεσαν ράγα, δύο στρωτήρες, δύο πόρτες βαγονιού και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Οι συλληφθέντες και η σχετική δικογραφία θα οδηγηθούν και θα υποβληθεί αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.