Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 3/7/2023, 8:26 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της καλλιέργειας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (2 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε αγροτική περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που αποτελούνταν από 5 εκχερσωμένα τμήματα και συνδέονταν μεταξύ τους μέσω μονοπατιού, καλλιεργούσαν συνολικά 368 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων.

Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 506,9 γραμμαρίων,

- 30 γραμμάρια σπόροι κάνναβης,

1 σπρέι πιπεριού,

1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και

το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/598063949120615

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν στις Σέρρες 3 άτομα για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν προχθές (1 Ιουλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 3 αλλοδαποί άνδρες, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν τη στιγμή που είχε ακινητοποιηθεί το ένα από τα δύο οχήματα που επέβαιναν και στη θέα των αστυνομικών, επιβιβάστηκαν και οι τρεις στο δεύτερο όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο λίγο αργότερα το όχημα τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν αποβιβάσει από όχημα που οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, συνολικά 7 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 4 ανήλικοι, τους οποίους μετέφεραν με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι άλλοι 2 συλληφθέντες επέβαιναν στο δεύτερο όχημα, όπου ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και λειτουργούσαν ως «προπομπός», προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ελέγχους των Διωκτικών Αρχών.

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν και διαπιστώθηκε ότι για το ένα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 28 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως και για το δεύτερο είχε δηλωθεί κλοπή την 30 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Ασφάλειας Καμινίων – Ν. Φαλήρου.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθηκαν το τελευταίο διήμερο σε περιοχές του Κιλκίς δύο άτομα για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, σε περιοχές του Κιλκίς, δύο άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη προχθές (1 Ιουλίου 2023) το απόγευμα, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 4 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη χθες (2 Ιουλίου 2023) το βράδυ ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 5 αλλοδαπούς άνδρες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, που όπως προέκυψε δεν κατείχαν άδειες ικανότητας οδήγησης, όπως απαιτείται.

Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας και από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.