Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Το Κιλκίς επισκέφθηκε εκπρόσωπος του Προγράμματος ENI CBC MED για την παρακολούθηση του έργου MED-QUAD

Η Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος εξέτασε τα αξιόλογα επιτεύγματα του έργου MED-QUAD
Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Κιλκίς, 31 Μαΐου 2023 – Ο Dr. Khaled Elsaadany, Ανώτερος Εμπειρογνώμονας στην Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία (Senior Expert in Education, Research, and Innovation) του Προγράμματος ENI CBC MED, επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα για να επιβλέψει την πρόοδο του έργου MED-QUAD. Κατά την επίσκεψή του, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τα επιτεύγματα του έργου στο Κιλκίς.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς, ο Συντονιστής Εταίρος, μαζί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) ως εταίρο, παρουσίασαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του έργου και επέδειξαν το στρατηγικό σχέδιο για περαιτέρω ανάπτυξη. Ο Δρ Elsaadany, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Συντονιστικού Εταίρου, διερεύνησε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες του έργου γνωστές ως «Εφαρμογές Έξυπνης Χρήσης Νερού» (Smart Water Use Applications SWUAP) και «Εφαρμοσμένη Έρευνα για την Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Applied Research for the Exploitation of Cultural Heritage-ARCHEO). Οι πρωτοβουλίες αυτές υλοποιούνται στο τμήμα του ΔΙΠΑΕ και στο Σπήλαιο Κιλκίς, αντίστοιχα, λειτουργώντας ως «Ζωντανά Εργαστήρια».

Επίσης, η επίσκεψη περιλάμβανε παρουσίαση του υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς - ΔΕΥΑΚ (συνεργαζόμενος εταίρος), καθώς και του πανεπιστημίου.

Η επίσκεψη του Dr. Elsaadany στην Ελλάδα και η αξιολόγησή του για το έργο MED-QUAD υπογραμμίζουν τη δέσμευση του προγράμματος ENI CBC MED για την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στην περιοχή. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και οι επερχόμενες ενέργειες αποδεικνύουν την αφοσίωση του έργου στην προώθηση βιώσιμων λύσεων και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά με το πρόγραμμα ENI CBC MED: Το πρόγραμμα ENI CBC MED είναι μια πρωτοβουλία διασυνοριακής συνεργασίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικονομικής ολοκλήρωσης στην περιοχή της Μεσογείου μέσω της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Οι εκπρόσωποι της Επιμορφωτικής Κιλκίς και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο για τις υπόλοιπες δράσεις. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του απεσταλμένου της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας στα ζωντανά εργαστήρια για τις «Εφαρμογές Έξυπνης Χρήσης του Νερού» και την «Εφαρμοσμένη Έρευνα για την Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που λειτουργούν στο τμήμα ΔΙΠΑΕ και στο Σπήλαιο Κιλκίς. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς και του πανεπιστημίου.

Οι εταίροι από την Ελλάδα προμηθεύτηκαν τον σύγχρονο ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED για τη βελτίωση της ποιότητας και εξοικονόμησης του νερού στο Δήμο Κιλκίς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.