Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Επιστολή Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, στον Ουκρανό πρέσβη

Υπογράφει ο Μιχαήλ Τσερνικούδης 
Εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών δήμου Παιονίας
Επειδή εμείς ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, δεν είμαστε μόνο λόγια, και έχουμε μάθει να διαμορφώνουμε την τύχη μας και το μέλλον μας, έχουμε προχωρήσει σε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχουμε στείλει την παρακάτω επιστολή προς τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το θέμα της φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στην δομή της Νέας Καβάλας.

«Κύριε Πρέσβη

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός του πολέμου στην χώρα σας, και τις επιπτώσεις αυτού, σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή, με την οποία θέλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.
Είμαστε μια συλλογικότητα που ονομάζεται ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και όπως μάρτυρα το όνομα μας δραστηριοποιούμαστε στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και συγκεκριμένα στον δήμο Παιονίας. 

 Πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στον τόπο μας υπάρχει ένας καταυλισμός που μπορεί να φιλοξενήσει, με παρά πολύ καλό επίπεδο φιλοξενίας 1600 Ουκρανούς πρόσφυγες. 

Είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Συρία και μετέπειτα παράτυπους μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Σουδάν και άλλες χώρες από Αφρική. Η διαχείριση του έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Υπάρχει φθίνουσα καταγραφή πληθυσμού αυτή την στιγμή μέσα στον καταυλισμό, γιατί έχουν μειωθεί οι ροές μετανάστευσης από τις χώρες αυτές, κάτι που αφήνει το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού ελεύθερο. Αν μετακινηθεί ο μικρός αυτός πληθυσμός κάπου άλλου, θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 1600 αμάχους πρόσφυγες από την χώρα σας με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και όχι σε πρόχειρους καταυλισμούς. 

Το καμπ διαθέτει box-container τελευταίου τύπου με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων του Πολυκάστρου και σύνδεση με wi-fi internet και άλλα. Βρισκεται στα 15 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και στα 50 χιλιόμετρα από αυτόν του Προμαχώνα.

Όλος ο λαός του δήμου Παιονίας είναι αλληλέγγυος με τους πρόσφυγες της Ουκρανίας και είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ούτως ώστε να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη διαβίωση και μια ομαλή μετάβαση προς την κανονικότητα στους δοκιμασμένους από τον πόλεμο πρόσφυγες πολίτες σας.

Εμεις σαν ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και οι πολίτες αυτού του δήμου θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπατριώτες σας που χρήζουν βοήθειας αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα σας.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή βοήθεια που θα χρειαστείτε από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.