Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Σε απόγνωση Αθηναίοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Κιλκίς

Του Αχμέτ Κιοφτέ Μπαϊρακτάρ
- Σε απόγνωση Αθηναίοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Κιλκίς!
-  Αναφέρουν με πικρία! «Πεινάμε και λιμοκτονούμε στην πόλη σας! Ζητάμε «καλαμάκι» στα delivery γυράδικα, και μας φέρνουν χάρτινα καλαμάκια του φραπέ!»
-  Η κορύφωση του προβλήματος θα έρθει στην σουβλακοπανήγυρη μεθαύριο, αφού όλο το Κιλκίς θα ευωδιάζει χοιρινό και τα παιδιά θα μένουν πεινασμένα!
-  Αθηναϊκά κανάλια παρόντα στο πανηγύρι για εκτενή ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις!
-  
Άμεση αντίδραση της Δημοτικής αρχής, όπου συμβουλεύει τους επιχειρηματίες εστίασης, να αναρτούν πινακίδες σε γλώσσα τοπική αλλά και πρωτευουσιάνικη!
Κραυγή απόγνωσης έρχεται από τους πρωτοετείς φοιτητές (ειδικά από νότια Ελλάδα και Αθήνα), οι οποίοι εκφράζουν έντονα παράπονα αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στην πόλη μας!

Πιο συγκεκριμένα, οι ξένοι σπουδαστές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα συνεννόησης ακόμη και στα πιο απλά θέματα, όπως πχ η παραγγελία ενός πιτόγυρου ή σάντουιτς!

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια, η διαφορά ορολογίας στις λέξεις σχετικά με την εστίαση, μεταξύ βορρά και νότου. Π.χ Μπουγάτσα με τυρί, κασέρι-τυρί, αλοιφές κτλ

Ιδιαίτερα όμως στο πιτόγυρο και το σουβλάκι-καλαμάκι, η κατάσταση είναι αφόρητη για τους ξένους στο Κιλκίς. Ειδικά μεθαύριο που αρχίζει η σουβλακοπανήγυρη αναμένονται στιγμές απείρου κάλους, αφού αναμένεται να μείνει κόσμος νηστικός!

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως θα μεταβούν στο Κιλκίς όλα τα Αθηναϊκά κανάλια για εκτενή ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις!

Κιλκισιώτης σουβλατζής δηλώνει ανένδοτος και απειλεί να μην «κάνει πίσω» με τίποτα. «Εγώ θα το λέω σουβλάκι και όχι καλαμάκι. Αν θέλουν να πάνε αλλού. Έτσι κι αλλιώς θα ξεπουλήσουμε. Εδώ, όλο μα όλο το Κιλκίς ζει για αυτές τις πέντε υπέροχες ημέρες της σουβλακοπανήγυρης! Αυτό είναι το Κιλκίς μας: Πέντε ημέρες γιούφτικα στρινγκ και κάλτσες και σουβλάκια!»

Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.