Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης και Χέρσου (1/5/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ 

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη
Τρίτη: Μάθαμε για τα φλαμίνγκο! Μοιραστήκαμε σχετικές πληροφορίες και παρακολουθήσαμε βίντεο στο YouTube. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε μια πολύ όμορφη κατασκευή με δύο φλαμίνγκο που σχηματίζουν μια καρδούλα με τους ψηλούς λαιμούς τους. Επίσης, ζωγραφίσαμε στον πίνακα και διασκεδάσαμε με κρεμάλα, παζλ και επιτραπέζια παιχνίδια. Τέλος, παίξαμε κυνηγητό, αγαλματάκια, αλλά και διάφορα κινητικά παιχνίδια.

Τετάρτη: Μάθαμε για τις μέλισσες! Αφού παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις μέλισσες, δημιουργήσαμε τις δικές μας μελισσούλες από ρολά υγείας. Έπειτα, αξιοποιήσαμε τις κατασκευές μας και διασκεδάσαμε με συμβολικό παιχνίδι. Τέλος, παίξαμε μουσικές καρέκλες, αγαλματάκια, αλλά και διάφορα παιχνίδια με τα στεφάνια.

Πέμπτη: Δημιουργήσαμε όμορφους υάκινθους! Τα άνθη τους δεν είναι πάρα ποπ κορν, βαμμένα με μωβ χρώμα από τα χεράκια των παιδιών. Διαβάσαμε, επίσης, το βιβλίο «Εμείς, η ιστορία μας» και προβληματιστήκαμε σχετικά με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Έτσι, αναζητήσαμε και παρακολουθήσαμε κάποια ντοκιμαντέρ στο YouTube για να μας λυθούν οι απορίες. Ακόμα, διασκεδάσαμε φτιάχνοντας σχέδια με τον πηλό, παίζοντας ποδόσφαιρο, αλλά και δημιουργώντας νέα χτενίσματα. Τέλος, ξεκινήσαμε την προετοιμασία ενός θεατρικού έργου προβάροντας κάποιες πρώτες ατάκες.

Παρασκευή: Στις 29 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χορού! Έτσι, εμείς δημιουργήσαμε τους δικούς μας χορευτές με σύρματα πίπας, καλαμάκια και πηλό, δουλεύοντας την λεπτή μας κινητικότητα. Επίσης, κατασκευάσαμε ένα στεφάνι με λουλούδια ποικίλων χρωμάτων για την Πρωτομαγιά, που πλησιάζει όπου να ‘ναι. Ακόμα, διασκεδάσαμε με παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά και με τα αγαλματάκια. Τέλος, αντιγράψαμε-ζωγραφίσαμε συγκεκριμένα σχέδια στον πίνακα.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Χέρσο


Εικαστικά – Ζωγραφική

Με τα εικαστικά και τη ζωγραφική επιδιώκουμε να ενεργοποιήσουμε την καλλιτεχνική φύση των παιδιών καθώς και την ανάπτυξη της φαντασίας τους. Μέσα από αυτές τι δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με χρώματα, διαφορετικές υφές, κλωστές, σκοινιά, πανιά, σχέδια, ανακυκλώσιμα αλλά και φυσικά υλικά όπως λουλούδια. Έτσι, επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και ταυτόχρονα μαθαίνουν να εκφράζονται.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια τα παιδιά ακονίζουν τον νου τους, ενώ ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνετε το ομαδικό πνεύμα. Η μαγεία αυτών των παιχνιδιών προσφέρει στους μικρούς μας φίλους ένα εισιτήριο διαρκείας στη διασκέδαση προσφέροντάς τους χαρά

Κηπουρική

Τώρα που η φύση έχει φορέσει τον ανοιξιάτικο μανδύα της είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τις ηλιόλουστες ημέρες περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Η κηπουρική μπορεί να αποτελέσει για τα παιδιά έναν τρόπο να ξεφύγουνε από την αγχωτική καθημερινότητα, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, αλλά και να ομορφύνουν τους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Η ενασχόληση με την κηπουρική θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κάτι πρακτικό, αλλά και να μάθουν την αξία της συνεργασίας και της φροντίδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.