Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 3/12/2021, 6:33 μ.μ


Συλλήψεις 4 ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 23, 27, 42 και 42 ετών, που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (02-12-2021) αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν τους συλληφθέντες πλησίον του κόμβου Ασσήρου, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε το ρόλο προπομπού έτερου οχήματος το οποίο μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς.

Εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά, το οποίο βρισκόταν σε κοντινό σημείο, εντοπίστηκαν στο χώρο αποθήκευσης (πορτ μπαγκάζ) τέσσερις παράτυποι μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και μίας αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, άγνωστος άνδρας με το πρόσχημα ενδιαφέροντος αγοράς ανταλλακτικών αυτοκινήτων, τα οποία διέθετε προς πώληση μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο ημεδαπός, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης σε διαδικτυακή τραπεζική εφαρμογή. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 34.500 ευρώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, το οποίο μεταφέρθηκε σε λογαριασμούς των παραπάνω γυναικών.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (2 Δεκεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ανήλικος αλλοδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (1 Δεκεμβρίου 2021) το βράδυ αφαίρεσε από κατάστημα το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον παθόντα.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2021, παραβίασε Ιερό Ναό σε χώρο πρώην στρατοπέδου σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε μία μπρούτζινη καμπάνα και 2 μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα 06-12-2021 στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα (06-12-2021) θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, λόγω εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων πόλης μας.

Ειδικότερα :

Από 11.00 ώρα σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης , Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

Α. Από την 15.00 ώρα της Κυριακής (05-12-2021) και μέχρι την ώρα 06.00 της Τρίτης (07-12-2021), στις παρακάτω οδούς:

Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.

Από την 05.00 ώρα της Δευτέρας (06-12-2021) και μέχρι την ώρα 06.00 της Τρίτης (07-12-2021), στις παρακάτω οδούς:

- Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την οδό Σ. Δραγούμη.
Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.

Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.

Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου και

Αγγελάκη σε όλο το μήκος της.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 69.481 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.238στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

116 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 112 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

40 στη Θεσσαλονίκη,
15 στη Θεσσαλία,
12 στην Κεντρική Μακεδονία,
11 στο Βόρειο Αιγαίο,
9 στην Ήπειρο,
8 στην Πελοπόννησο,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
2 στην Κρήτη,
2 στα Ιόνια Νησιά,
2 στη Στερεά Ελλάδα και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.805 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 73.468 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.337 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

5 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στη Θεσσαλονίκη και
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.333 ομοειδείς παραβάσεις.

124 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση 4 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 4 παραβάσεις στους πελάτες,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 12 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων,

2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη ημερήσιου προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα καρότσια –καλάθια,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 4 παραβάσεις για άρνηση πραγματοποίησης διαγνωστικού ελέγχου (Rapid Test) από άτομα κατά την είσοδο σε δημόσια υπηρεσία.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπάλληλους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, προσωρινά υπεύθυνο, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων και εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.036 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.729 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) απόταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 480ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.