Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Δείτε την εκπληκτική ταινία «Η πόλις των Μορρυλίων» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Τιμητικές ενεπίγραφες στήλες και γλυπτά από το ιερό του Ασκληπιού ταξίδεψαν μέχρι τις μέρες μας μεταφέροντας εικόνες και ιστορίες - κυρίως για τον 3ο και τον 2ο αιώνα π.Χ. - για επώνυμους πολίτες-χορηγούς, πολιτειακές αρχές, πολεμικά επεισόδια, ελλείψεις τροφών, συντήρηση τειχών και προσφορές στο υπερτοπικής φήμης Ασκληπιείο-θεραπευτήριο μίας αρχαίας πόλης της Μακεδονικής ενδοχώρας, της πόλης της Μορρύλου. 

Μέσα από μία δεκάλεπτη αρχαιολογική ταινία, που συνδυάζει κινηματογραφικά πλάνα με εικαστικές ζωγραφικές απεικονίσεις, σκιαγραφούνται πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής αυτής της πόλης. 

Η ταινία «Η πόλις των Μορρυλίων» δημιουργήθηκε για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς από την εταιρεία παραγωγής Macine Motion Pictures και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Παρουσίαση: Δημήτρης Δάγκαλης 

Αφήγηση: Δημήτρης Σακατζής, Μελίνα Γαρμπή 

Σκηνοθεσία - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώτης Βράντζας 

Σενάριο - Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπόλματη 

Κινηματογράφηση: Γιώτης Βράντζας, Βαγγέλης Νεοφώτιστος 

Ηχοληψία: Σίμος Λαζαρίδης 

Μουσική: Κώστας Σιούτας 

Ηχογράφηση Αφήγησης - Μίξη ήχου - Sound Design: Τάσος Καραδέδος, stereotype.gr 

Animation - Post Production: Macine Motion Pictures 

Γενικός Συντονισμός: Δρ Γεωργία Στρατούλη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Επιστημονική 

Επιμέλεια: Δρ Γεωργία Στρατούλη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Νεκτάριος Πουλακάκης, Αρχαιολόγος ΜΑ, Προϊστάμενος Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ Μαρία Φαρμάκη, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς 

Φιλοξενία γυρισμάτων: Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Παραγωγή: ΥΠΠΟΑ, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Macine Motion Pictures

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.