Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου από την Αναπτυξιακή Κιλκίς, το Εργαστήριο Μιλώντας για την ανάπτυξη οινοτουριστικών εμπειριών στο πλαίσιο υλοποίησης του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας ”Οργάνωση και Προβολή του Οινοτουρισμού” του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER 2014-2020.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο La Rose στη Γουμένισσα προσελκύοντας οινοποιούς, επαγγελματίες των χώρων της εστίασης και της φιλοξενίας, εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές καθώς και στελέχη των τοπικών φορέων του Κιλκίς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα οινοποιεία και εστιατόρια της περιοχής του Κιλκίς. Το εργαστήριο ξεκίνησε με περιήγηση στον αμπελώνα της Γουμένισσας από τον αμπελουργό, Χρήστο Καρπατσιά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του κ.Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Γενικού Διευθυντή της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ και συντονιστή του Τ.Π. CLLD LEADER, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Προγράμματος CLLD/ LEADER στις περιοχές της υπαίθρου καθώς και στην πολύ μεγάλη συμβολή των σχεδίων συνεργασίας στην εξωστρέφεια και την προβολή των περιοχών αυτών και των προϊόντων τους. Στη συνέχεια έγινε μια σύντομη περιγραφή του Σχεδίου Συνεργασίας από τον ίδιο, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες του σχεδίου και τους στόχους του καθώς και στη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησής του σχεδίου.
Ακολούθησαν εξειδικευμένες εισηγήσεις των εξαιρετικών ομιλητών όπως:
· του κ. Ιωάννης Μουρατίδης, δημοσιογράφου του χώρου του κρασιού σχετικά με το ψηφιακό marketing, τα social media και την επικοινωνία των οινοποιείων,
· του Δρ Θεοδόση Τσιάκη, Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος σχετικά με τις στρατηγικές οινοτουρισμού και το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών οργανισμών στη διαχείρισή του και τέλος
· του κ. Γιάννη Καλογιαννίδη, Στέλεχος του Τουριστικού Γραφείου Mazi Travel & Events ο οποίος αναφέρθηκε στον οινοτουρισμό & και στη βιωσιμότητα: Δημιουργώντας Συνδέσεις, Εμπειρίες και Ανάπτυξη.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και δόθηκε έμφαση στη σημασία απόκτησης σήματος επισκέψιμου οινοποιείου, στη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των υποδομών των επισκέψιμων οινοποιείων ιδιαίτερα δε σε θέματα προσβασιμότητας, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη συνεργασιών με το χώρο του τουρισμού και της εστίασης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του σχεδίου.
Φυσικά η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να κλείσει με άλλο τρόπο, παρά με γευσιγνωσία εκλεκτών και επιλεγμένων οίνων των οινοποιείων του Κιλκίς και food pairing εδεσμάτων και προϊόντων Μακεδονικής Κουζίνας του Κιλκίς. Η παρουσίαση της γευσιγνωσίας του Θεματικού Εργαστηρίου Οινοτουρισμού υλοποιήθηκε από το sommelier κ. Χρήστο Παπαδόπουλο και τον κ. Γιώργο Παλησίδη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων Εστίασης και Τροφίμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.