Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ιερές Παρακλήσεις υπέρ των μαθητών στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου - Φωτογραφίες

Κοντά στον αγώνα των μαθητών και μαθητριών, που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, βρέθηκε για άλλη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, τελώντας Ιερές Παρακλήσεις υπέρ φωτίσεως και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, σε όλους τους Ναούς της πόλεως του Κιλκίς και όλων Κωμοπόλεων που λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, με την προσευχητική παρουσία πολλών μαθητών, στους οποίους απευθύνθηκε με πατρικό λόγο, τονίζοντας τα εξής: "Ετοιμάζεστε σε λίγες ημέρες να δώσετε τις εξετάσεις σας για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Ως πνευματικός σας πατέρας και ως μεγαλύτερος, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να έχετε ηρεμία στην ψυχή σας και αισιοδοξία για το μέλλον σας. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές τις οποίες θα δώσετε στη ζωή σας. Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις στη ζωή. Οι εξετάσεις αυτές τις οποίες θα δώσετε δεν είναι οι καθοριστικές του μέλλοντός σας, γι’ αυτόν τον λόγο σας παρακαλώ να κάνετε την προσευχή σας στον Θεό με ελπίδα και να στηριχτείτε στις γνώσεις τις οποίες αποκτήσατε το χρονικό διάστημα των μαθημάτων σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με νηφαλιότητα και με αυτοσυγκέντρωση θα αποδώσουν καρπούς οι κόποι των έργων σας".

Στο τέλος της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος, διένειμε προς ευλογία μία εικόνα των Πολιούχων και ένα στυλό σε όλους.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.