Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Συγχαρητήρια Μηνά Παπαδόπουλου για την ίδρυση νέου προγράμματος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κιλκίς

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Νομού Κιλκίς
Οι εδώ και ένα χρόνο συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή Κιλκίς, αντιπροέδρου της βουλής και πρώην Υπουργού κ. Γεωργαντά ( σας θυμίζουμε την επίσκεψη ένα απόγευμα του υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου στο Κιλκίς) ενέργειες τις οποίες είχαμε άμεση ενημέρωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα ως ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς έφεραν το θετικό αποτέλεσμα τις επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πιερρακάκη στο ΤΕΙ Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου για το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ενδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Τμήμα.

Το σταθερό αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση του πανεπιστημιακού τμήματος στο Κιλκίς γίνεται πραγματικότητα.

Ένα δεύτερο πρόγραμμα σπουδών, στο τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στο Κιλκίς, ξεκινάει άμεσα καθώς η πρυτανική αρχή επιδιώκει την ακαδημαϊκή πληρότητα, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών.

Δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη δεύτερου προγράμματος σπουδών με αντικείμενο συναφές με αυτό του τμήματος που ήδη λειτουργεί , όπως δήλωσε σήμερα ο πρύτανης κύριος Αγγελόπουλος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πλέον στο μηχανογραφικό δελτίο του 2025 οι μαθητές όλης της χώρας θα βρουν ως επιλογή για το Τμήμα του Κιλκίς, εκτός από το υφιστάμενο πρόγραμμα «Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης» και ένα δεύτερο πρόγραμμα.
Εκφράζουμε ως ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ την ιδιαίτερη ικανοποίηση και την χαρά μας από την εξέλιξη αυτή καθώς η ενίσχυση με δεύτερο πρόγραμμα πανεπιστημιακών σπουδών στο υπάρχον Τμήμα θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ακριτική περιοχή μας αλλά συνάμα και για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ με την απόφαση που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ.Πιερρακάκης και ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Αγγελόπουλος παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κιλκίς Γ.Γεωργαντά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων του νομού μας , Αντιπεριφέρεια Κιλκίς , Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Πολιτείας για την Ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα για τον νομό μας.

Στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το νυν, πανεπιστημιακού επιπέδου, Τμήμα και με την γενναία νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ που ανακοινώθηκε επίσης για συντήρηση και επισκευή τους δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές για να γίνουν όλα εκείνα που θα αποτελέσουν την αφετηρία για την προσέλκυση και νέων τμημάτων.

Αλλα και την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα φιλοξενούνται για τα χρόνια των σπουδών τους στην πόλη μας βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για την ίδρυση και λειτουργία και άλλων πολλών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.