Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Ο Χριστός ενώνει την Καμπάλα με το Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Την δεύτερη μέρα της Ιεραποστολικής περιοδείας του στην Ουγκάντα συνέχισε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερώνυμο.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την περιοχή της Ντεγκέας όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με υπεύθυνο τον π. Ιωάννη Κιμπούκα, με χίλια πεντακόσια παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων. Από την περιοχή αυτή ξεκίνησε η Ορθοδοξία στην Ουγκάντα το 1929. Τα παιδιά ετοίμασαν μεγαλειώδη υποδοχή στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του με χορούς και τραγούδια.

Αμέσως μετά προσκύνησαν στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Πάντων στην περιοχή της Μποεντιάμπα όπου φιλοξενούνται ορφανά παιδιά. Ακολούθως επισκέφθηκαν την γυναικεία Ιερά Μονή Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας όπου οι αδελφές της Μονής συντηρούν δύο Δημοτικά και ένα Γυμνάσιο καθώς και ορφανά παιδιά. Σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως ο οικείος Ιεράρχης κ. Ιερώνυμος προσφώνησε εγκάρδια τον κ. Βαρθολομαίο ο οποίος αντιφωνόντας ευχαρίστησε τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη για την φιλοξενία του και την αγάπη του για την Ελλάδα και απηύθυνε πνευματικούς λόγους τόσο στα παιδιά, στα οποία μοίρασε γλυκά, όσο και στις αδελφές των Μοναστηριών με κεντρικό μήνυμα την εν Χριστώ ενότητα της Καμπάλας με το Κιλκίς.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.