Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ρεσιτάλ κυνισμού αντί για ουσιαστικές απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών του Κιλκίς από τον υφυπουργό Υγείας

Επίκαιρη Ερώτηση Στέφανου Παραστατίδη στη Βουλή για την τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, χωρίς επίγνωση της δραματικής κατάστασης που έχει περιέλθει το ΕΣΥ και την παραμικρή ενσυναίσθηση για όσα βιώνουν οι πολίτες του Κιλκίς, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός υγείας κ. Θεμιστοκλέους στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στη Βουλή, για την τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Βουλευτής Κιλκίς αφού περιέγραψε συνοπτικά τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου κάλεσε τον Υφυπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο για την αντιμετώπισή τους.

«Έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του 1936, το παλαιότερο νοσοκομείο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, είναι το μοναδικό νοσοκομείο το οποίο δεν έχει ΜΕΘ με ό,τι αυτό συνεπάγετο στην περίοδο της πανδημίας για τους πολίτες που χρειάστηκε να διασωληνωθούν, είναι ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο στην καρδιολογική του κλινική, στο ακτινολογικό, στον ψηφιακό μαστογράφο ο οποίος δεν λειτουργεί, σε τακτικά ιατρεία που δεν λειτουργούν -ούτε το παθολογικό ούτε το διαβητολογικό. Έχουμε γιατρούς εξουθενωμένους, γιατρούς που παραιτούνται ή τελούν υπό παραίτηση, γιατρούς που μετακινούνται από γειτονικούς νομούς για να καλύψουν τις εφημερίες».

Αντί απάντησης ο κ. Θεμιστοκλέους επέλεξε να εξάρει διθυραμβικά τις «μεγάλες επιτυχίες» του Υπουργείου Υγείας στην διαχείριση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ισχυριζόμενος τελικά ότι « Η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με πριν 20 χρόνια και ότι ο προϋπολογισμός για το νοσοκομείο έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το 2019» και στη συνέχεια προχώρησε μάλιστα και σε συστάσεις “να αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν μόνοι τους”.

Ο κ. Παραστατίδης στη δευτερολογία του επεσήμανε στον Υφυπουργό ότι οι (μη) απαντήσεις του και κυρίως η προσπάθεια ωραιοποίησης της ζοφερής κατάστασης του Νοσοκομείου Κιλκίς, δείχνουν ότι βρίσκεται - κυριολεκτικά - εκτός τόπου και χρόνου. «Δυσκολεύτηκα να κατανοήσω την απάντηση. Σας ακούν οι πολίτες του Κιλκίς. Μας λέτε ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες. Οι συνθήκες είναι 10 φορές χειρότερες. Έχετε εικόνα της αληθινής κατάστασης; Έχουν μεσολαβήσει και άλλες εξελίξεις από την μέρα που συντάχθηκε η ερώτησή μου: άλλοι δύο γιατροί παραιτήθηκαν από την Παθολογική Κλινική η οποία σήμερα έχει απομείνει με την διευθύντρια και έναν παθολόγο ο οποίος ο άνθρωπος έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες αποχώρησης. Ότι οι εφημερίες καλύπτονται με «εντέλλεστε» από έναν αιματολόγο ο οποίος πλέον αρνείται να υποβληθεί σε αυτό το μαρτύριο καθώς απειλείται και η ασφαλής λειτουργία της αιματολογικής κλινικής και από τον γιατρό του Κ.Υ. Δροσάτου ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια 20 ημερών καθώς εξουθενώθηκε από το εξαντλητικό πρόγραμμα; Αυτή είναι η κατάσταση. Θέλετε να πούμε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πριν 20 χρόνια; Δεν είναι. Ο νομός Κιλκίς και το Νοσοκομείο του είναι υπό εγκατάλειψη. Την Παρασκευή αποφασίστηκε να καλύψει την εφημερία του Σαββάτου Παθολόγος από το Ιπποκράτειο. Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των ασθενών. Εσάς μπορεί να σας ικανοποιεί αυτή η εικόνα, εμάς όχι.»

Στην δευτερολογία του ο Υφυπουργός Υγείας, επέμεινε στην άποψη ότι λίγο - πολύ όλα βαίνουν καλώς και δεν έκανε καμία αναφορά με ποιον τρόπο πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου, λέγοντας μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Παραστατίδη ότι «Περιγράψατε μια εικόνα εγκατάλειψης, οι αριθμοί που σας έχω δώσει δεν δείχνουν το ίδιο. Εμείς αυξήσαμε τους μισθούς των γιατρών, εμείς αυξήσαμε τις εφημερίες, εμείς αυξήσαμε τα επιδόματα. Δεν μπορείτε να μιλάτε για εικόνα εγκατάλειψης».

Η ( μη) απάντηση τελικά του Υφυπουργού Υγείας και το ρεσιτάλ κυνισμού που χαρακτήρισε την ομιλία του, καταδεικνύει ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν να περιμένουν οι πολίτες του Κιλκίς από αυτήν την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών δυσλειτουργιών του Νοσοκομείου μας.

Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του νομού, θα επιμείνουμε με επιμονή, συνέπεια και τεκμηρίωση να διεκδικούμε, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Γιατί για τους συντοπίτες μας και μάλιστα τους πλέον ευάλωτους και αδύναμους, είναι κυριολεκτικά ζήτημα Ζωής ή Θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.