Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Απίστευτη συμετοχή κόσμου στην αναβίωση του εθίμου ΚΛΗΔΟΝΑΣ στο Γαλλικό Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Τα χωριά μας ζωντανεύουν με Αγάπη η οποία καλλιεργείται μέσα από τις παραδόσεις μας.

Η ελπίδα και η αισιοδοξία μιλούν ανθρώπινα στις καρδιές έτσι όπως το καυτό καλοκαίρι μας κάνει να εκφράζουμε τα παράπονα μας για την ζέστη, τα οποία όμως καταλήγουν στην συμετοχή μιας υπέροχης εκδήλωσης πανηγυριού όσο και στην συγκίνηση που μεταφέρει ένα έθιμο του τόπου μας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Γαλλικού Κιλκίς ο "Εχέδωρος" οργάνωσε μια υπέροχη βραδιά καλοκαιριού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού κάτω από τα δέντρα και στην σκιά του φεγγαριού.

Η εκδήλωση ήτανε αφιερωμένη στο έθιμο του κλήδονα.

Ένα από τα ομορφότερα έθιμα που γίνονται στην πατρίδα μας το οποίο αναβίωσαν τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα, τη εκκλησία του χωριού, το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γαλλικού και τέλος τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμπάνη.

Το έθιμο του Κλήδονα το οποίο έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα εκφράζει την φιλοσοφία του έτσι όπως διαδραματίζεται.

Κάθε κίνηση του είναι συμβολική και έχει διαχρονική σημασία καθώς βλέπουμε την αξία της φύσης που μεταφέρει το ευχάριστο μήνυμα του κλήδονα, που είναι η ομορφιά με τα σημάδια της Αγάπης.

Το νερό, το τραγούδι, η φωτιά, ο έρωτας, το κόκκινο χρώμα, τα αστέρια....

Μετά το δρώμενο που παρακολούθησε ο κόσμος και το είδαν τα παιδιά, μια άψογη εμφάνιση χορευτικών τμημάτων συνέχισε το πρόγραμμα την βραδιάς με χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων, Θρακικής Εστίας Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Παλατιανού Κιλκίς και Χορευτικού Ομίλου Δυτικής Θεσσαλονίκης "Το Σεργιάνι".

Αύρα πολιτισμού από το όμορφο χωριό του Νομού Κιλκίς Γαλλικό.

Το χωριό αποκτά μια καλή θέση στις καρδιές ανθρώπων που το αγκαλιάζουν και κατάφερε να συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης και διάσωσης των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας, αλλά και στην διάσωση την οποία έχουν ανάγκη τα χωριά μας για να μην ερημώσουν.

Συγχαρητήρια στο πολιτιστικό σύλλογο Γαλλικού ο "Εχέδωρος" και στα άξια μέλη του τα οποία αγκάλιασαν τον κόσμο με περίσσια φιλοξενία η οποία εκδηλώθηκε μέσα από αυτά που ακούστηκαν και από τα μικρόφωνα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους για την άψογη εμφάνιση χορευτικών τμημάτων.

Συγχαρητήρια στην ορχήστρα, από τις καλύτερες που ζωντανεύουν τα χωριά μας με ποιότητα και γνώση.

Μπράβο σε όλους.

Τέλειο το σουβλάκι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγωνιστές της ψησταριάς οι οποίοι καλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι της διάθεσης και της φιλοξενίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.