Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Τα νέα του βουλευτή Πέτρου Παππά (1/6/2024)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Πέτρος Παππάς: «Χωρίς Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας της Επιθεώρησης Εργασίας»
Κοινοβουλευτικη Ερώτηση για τους λόγους που δε λαμβάνουν Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, υπέβαλλε ο βουλευτής Κιλκίς και Αναπληρωτής Τομεαρχης Υγείας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Η ερώτηση που συνυπογράφεται από 17 βουλευτές, απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας περιλαμβάνονται μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας λόγω των συνθηκών εργασίας και των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται, εντούτοις δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη δημοσίευση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα τους το χορηγεί.

Έτσι, ενώ οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα μπορούσαν από την 1η Ιανουαρίου 2023 να λαμβάνουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ως αναγνώριση του έργου και ως αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας τους, εδώ και ενάμιση χρόνο το στερούνται χωρίς δικαιολογητική βάση.

Ο Πέτρος Παππάς ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, για ποιους λόγους δεν εκδίδεται η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση στους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοσή της;


Πέτρος Παππάς: Οι «άριστοι» Διοικητές νοσοκομείων της ΝΔ σύρουν τη χώρα στο Δικαστήριο της ΕΕ, λόγω καθυστερημένων πληρωμών

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο λόγος αφορά τις καθυστερημένες πληρωμές που εκκρεμούν στα δημόσια νοσοκομεία, και τη μη ορθή εφαρμογή κανόνων της σχετικής Οδηγίας, που υποχρεώνει τις αρχές δημόσιας υγείας να εξοφλούν τα τιμολόγιά τους εντός 60 ημερών.

Τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν εγκαίρως τους προμηθευτές τους και η παραπομπή της χώρας στο Δικαστήριο για το λόγο αυτό, αποτελεί ένα ακόμη τεκμήριο αποτυχίας της κυβέρνησης , σχολιάζει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Πέτρος Παππάς.

Η είδηση καταδεικνύει τόσο την αναποτελεσματικότητα, την ανεπάρκεια και την ακαταλληλότητα των προσώπων που διοικούν τα δημόσια νοσοκομεία, όσο και τη βαθιά αδιαφορία και έλλειψη ευθύνης της Κυβέρνησης ως προς τη θωράκιση του ΕΣΥ με κατάλληλους και επαρκείς (ανθρώπινους και οικονομικούς) πόρους.

Πέτρος Παππάς: «Ως πότε θα ακούμε ψέμματα για τη Δημόσια Υγεία στο Νομό Κιλκίς;»

Τη λειτουργία του νέου ψηφιακού μαστογράφου ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας, εντός του Ιουνίου του 2024.

Ευχάριστο νέο, για όλες τις γυναίκες του Νόμου Κιλκίς.

Παρόλα αυτά, αναμένουμε ακόμη απαντήσεις σχετικά με το νέο ψηφιακό μαστογράφο του νοσοκομείου του Κιλκίς, ο οποίος πληρώθηκε από τους Έλληνες πολίτες και βρίσκεται εγκατεστημένος στο νοσοκομείο από το 2018, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε μια μαστογραφία.

Πότε θα μεριμνήσει η πολιτεία για την πρόληψη στην ακριτική Ελλάδα;

Ως πότε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να λέει ψέματα στους πολίτες του Κιλκίς σχετικά με την υπολειτουργία του Νοσοκομείου, την δημιουργία Μ.Ε.Θ, την λειτουργία του αξονικού τομογράφου και την την συνολική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κιλκίς;

Πότε θα υπάρξει ίση πρόσβαση των γυναικών σε προληπτικές εξετάσεις που σώζουν ζωές;

Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, το οποίο διαφήμιζε η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας;

Θα λειτουργήσει ποτέ στο αδικημένο μας Κιλκίς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.