Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Τα νέα του Επιμελητηρίου Κιλκίς - 10/6/2024

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Συνταξιοδότηση Γιώργου Ηλιάδη
Μέρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για όλους, ήταν η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, όταν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποχαιρέτησε, λόγω συνταξιοδότησης , το Διευθυντή της και συνεργάτη επί 39 έτη κ. Γεώργιο Ηλιάδη .

Τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα από της συστάσεως του, ως νεαρός τότε υπάλληλος για τη δημιουργία του, αλλά και για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της πόλης μας και του νομού μας , μέσα από μια πλειάδα δράσεων, συνεργασιών, συμπράξεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Πρόεδρος, μέλη της Διοίκησης και συνάδελφοι αναφέρθηκαν στο ήθος του , τον χαρακτήρα του , την εργατικότητά του , τη συναδελφικότητά του και τη μακρόχρονη εποικοδομητική πορεία του .

Ο ίδιος συγκινημένος έκανε λόγο για τις πλούσιες εμπειρίες που αποκόμισε τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο του Κιλκίς υπήρξε για αυτόν μία αστείρευτη πηγή γνώσεων και γνωριμιών με σπουδαίους ανθρώπους που εν τέλει διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του. Η επιμελητηριακή οικογένεια ήταν πάντα για τον ίδιο η ευρύτερη οικογένειά του, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε ήταν στη διάθεση των μελών του και της εκάστοτε Διοίκησης, προς επίλυση κάθε θέματος, σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως ωραρίου.

Καθοδηγούμενος από την αγάπη του στο φορέα και την τεράστια εμπειρία του , είπε πως είναι πεπεισμένος ότι σήμερα το Επιμελητήριο, με την ποιότητα του στελεχιακού του δυναμικού, τις απαραίτητες μελλοντικά προσθήκες, με διασφαλισμένα κατά το μεγαλύτερο μέρος τα έσοδά του από το ΓΕΜΗ και με ένα νέο και σύγχρονο Οργανόγραμμα, οφείλει και πρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά δημόσια τα μέλη όλων των Διοικήσεων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Χατζημλάδη για την ουσιαστική συνεργασία τους των τελευταίων 5 ετών ο οποίος τόνισε πως «ο κ. Ηλιάδης υπήρξε ο ίδιος ο φορέας» .

Ο Πρόεδρος Χρήστος Χατζημλάδης

Συμμετοχή στη ΔΕΘ

Εν όψει λοιπόν της διοργάνωσης της 88ης ΔΕΘ (07-15.09.2024), με τιμώμενη χώρα την Γερμανία και του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει λόγω και της επιτυχίας των τελευταίων διοργανώσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται κάθε φορά, το Επιμελητήριό μας για μία ακόμη χρονιά θα συμμετάσχει σε εξοπλισμένο stand (περίπτερο 2 ή 3) όπου θα φιλοξενηθούν στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια της χώρας.

Τα αναλογούντα στο Επιμελητήριο Κιλκίς τετραγωνικά μέτρα του stand προς εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του, ανέρχονται στα 50 τ.μ. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς, είναι δικαιούχοι προσφοράς μειωμένης τιμής ενοικίασης χώρου εντός του περιπτέρου του Επιμελητηρίου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 42,00 πλέον ΦΠΑ ανά τ.μ. και περιλαμβάνει: παραχώρηση εκθεσιακού χώρου σε δομή τύπου 2, κλιματισμό, γενική φύλαξη, καθαριότητα. Οποιαδήποτε επί πλέον κατασκευή – ανάπτυξη δομής ή ενοικίασης εξοπλισμού επιβαρύνει αποκλειστικά τους χρήστες.

Το Επιμελητήριο με πρόσφατη απόφασή του επιχορηγεί την συμμετοχή στη 88η ΔΕΘ, τον κάθε εκθέτη – μέλος με 10,00 ανά τ.μ.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί με βάση τη διαθεσιμότητα του χώρου, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον και τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων. Προϋπόθεση εξέτασης της δυνατότητας συμμετοχής, αποτελεί η ταμειακή ενημερότητα των συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου. Προκειμένου λοιπόν να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της συμμετοχής μας, σας καλούμε να εκδηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας έως 24.06.2024, για τη συμμετοχή σας στην 88η ΔΕΘ, στο stand του Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Κιλκίς (Ελένη Τσακαλοφίδου 2341024580-1 Εσωτ.:107 , email: info@ebekilkis.gr)

ΕΣΠΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) ΙΙΙ. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν δάνειο έως 10 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια και έως 500.000 ευρώ δάνεια για κεφάλαιο κίνησης, μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Τι είναι το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ;

Το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ είναι ένα Ταμείο Χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει επιμέρους χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο την παροχή εγγυήσεων σε δάνεια, όσο και την άτοκη συγχρηματοδότηση δανείων, με τη δυνατότητα συνδυασμού τους με επιδότηση τελικού επιτοκίου.

Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο συνδυασμός της εγγύησης του δανείου χωρίς προμήθεια εγγυοδοσίας με την επιδότηση του επιτοκίου.

Συνοπτικά το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ αποτελεί ένα Ταμείο με δύο άξονες: το ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ και το ΤΑΜΕΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ.

● Το ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ παρέχει προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγύησης για το σύνολο των επιλέξιμων MμΕ. Διακρίνεται σε δύο «Υποταμεία» ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επιλέξιμων ΜμΕ:

Υποταμείο «Γενική Επιχειρηματικότητα»: Παρέχει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού στις ΜμΕ με εγγύηση σε ποσοστό 70% κάθε δανείου και συνολικά, μέχρι το 20% των καταπτώσεων εγγύησης του χαρτοφυλακίου των δανείων. Ταυτόχρονα θα παρέχεται μερική επιδότηση του επιτοκίου, 2% για τις ΜμΕ της Αττικής & του Ν. Αιγαίου και 3% για τις επιχειρήσεις των άλλων περιφερειών, για τα πρώτα δύο έτη.

Υποταμείο «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων»: Παρέχει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 5 έτη λειτουργίας. Το ποσοστό εγγύησης θα ανέρχεται στο 80% εκάστοτε δανείου, με το ανώτατο ποσοστό καταπτώσεων εγγύησης στο 25%. Ταυτόχρονα θα παρέχεται μερική επιδότηση του επιτοκίου 2% για τις ΜμΕ της Αττικής & του Νοτίου Αιγαίου και 3% για τις επιχειρήσεις των άλλων περιφερειών, για τα πρώτα δύο έτη.

● Το ΤΑΜΕΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ χρηματοδοτεί άτοκα το 40% κάθε δανείου το οποίο παρέχεται στην επιχείρηση για την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ή για την κάλυψη αναγκών της σε κεφάλαια κίνησης, επιπρόσθετα, για τα 2 πρώτα χρόνια της διάρκειας του δανείου, το Ταμείο επιδοτεί το 3% από το επιτόκιο που χρεώνει η Τράπεζα στο υπόλοιπο 60% του δανείου.

Η συγχρηματοδότηση Ταμείου-Τράπεζας στα δάνεια που παρέχονται μέσω του ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ ακολουθεί την αναλογία 40:60 αντίστοιχα. Το 40% εκάστου Δανείου προσφέρεται άτοκα από το Ταμείο στην επιχείρηση, η οποία χρεώνεται μόνο το επιτόκιο της Τράπεζας για το υπόλοιπο 60%. Επιπροσθέτως, το Ταμείο, επιδοτεί 3% από το τελικό επιτόκιο μειώνοντας περαιτέρω το τελικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.