Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Κλιμάκιο της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία», στην Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία»

Κλιμάκιο της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σταμάτη Παπουλίδη και τον πρώην Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Νίκο Γρηγοριάδη και τους συνεργάτες τους στην αρμόδια Υποδ/νση.

Στη συζήτηση που διεξήχθη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταμάτης Παπουλίδης επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η ολοκλήρωση του δρόμου κόμβος Ν. Σάντας - Άσσηρος, στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης το Σεπτέμβριο του 2025, με καθυστέρηση δεκαετίας, θα πρέπει, επιτέλους, να τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Ο επικεφαλής Χρήστος Παπαστεργίου επισήμανε ότι η έναρξη εργασιών για το υπολειπόμενο κομμάτι του δρόμου της ΠΑΘΕ από το ύψος του Πολυκάστρου έως την Χαλάστρα έχει, δυστυχώς, επίσης καθυστερήσει, ενώ ήδη ξεκινά άλλη μια θερινή περίοδος και η κίνηση των οχημάτων θα πολλαπλασιαστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογράμμισε ότι και τα δυο θέματα των οδικών αξόνων είναι ζωτικής σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς τόσο για λόγους ασφαλούς μετακίνησης προσώπων και εμπορευμάτων, όσο και για την ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης ξενάγησε μαζί με την αρμόδια υπάλληλο της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων, Νικολέτα Τριανταφυλλίδου,το κλιμάκιο της παράταξης στο υπό κατασκευή αμφιθέατρο υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι κόσμημα για την Π.Ε Κιλκίς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Νίκου Γρηγοριάδη, το κλιμάκιο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των υφισταμένων έργων της Π.Ε Κιλκίς, ενώ παράλληλα εστίασε, διά του Δημήτρη Τερζίδη και στην πραγματοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οδικού δικτύου μεταξύ περιοχών του Νομού Κιλκίς, αλλά και με όμορες ενότητες. Επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία στερείται ο νομός, ιδιαίτερα δε σε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή είναι ήδη γεγονός.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την χαμηλή χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Νομός Κιλκίς σε ό,τι αφορά την συντήρηση του οδικού δικτύου. Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η άμεση εξεύρεση πόρων από την Π.Κ.Μ., κεντρικά, ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής στο τελωνείο των Ευζώνων όπως και στο οδικό δίκτυο, για να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να αποκτήσει μια αξιοπρεπή εικόνα στην πύλη εισόδου του Νομού Κιλκίς, όπου διέρχονται εκατομμύρια πολίτες από την πλευρά των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.

Κλείνοντας ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Παπαστεργίου ευχαρίστησε για την πλήρη ενημέρωση των θεμάτων του Νομού, ενώ από την πλευρά του ο Σταμάτης Παπουλίδης δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση ενεργειών - ερωτήσεων προς την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίλυση ζητημάτων της Π.Ε Κιλκίς, με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.