Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Τα νέα του Πέτρου Παππά

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν εθελοτυφλεί απέναντι στις κομματικές διώξεις, την αναξιοκρατία και τα κομματικά αντίποινα στη Δημόσια Υγεία
Σε προχθεσινή του συνάντηση με το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό που δέχεται κομματικά αντίποινα, επειδή αποκαλύπτουν τη διάλυση και την κακοδιαχείριση στο ΕΣΥ.

Είναι γεγονός ότι οι καταγγελίες του ανθρώπινου δυναμικού για κομματικές διώξεις είναι συνεχείς. Υγειονομικά, διοικητικά και λοιπά στελέχη του ΕΣΥ υφίστανται αλλεπάλληλες δυσμενείς μετακινήσεις και παράτυπες υποβαθμίσεις με γνώμονα την κομματική συμμόρφωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν εθελοτυφλεί απέναντι στις κομματικές διώξεις, στην αναξιοκρατία και στα κομματικά αντίποινα. Υπερασπιζόμαστε το προσωπικό του ΕΣΥ απέναντι στις αδικίες που υφίστανται. Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του κομματικού κράτους στη Δημόσια Υγεία. Η αξιοκρατία, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη είναι οι δικοί μας γνώμονες τόσο για τη σημερινή αντιπολίτευση όσο και για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.

Όχι στη χρεωκοπία της Διάγνωσης και της Υγείας

Οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας προχωρούν πανελλαδικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια.

Η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΠΥ λόγω υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού δαπανών για την υγεία (επιβολή claw back) φτάνει στο 50 - 60% των δεδουλευμένων τους κάθε μήνα και οδηγεί τα διαγνωστικά ιατρεία σε οικονομική εξόντωση και χρεωκοπία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την πανδημία δεν ενίσχυσε τον προϋπολογισμό για την Υγεία με αποτέλεσμα, η αύξηση της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις λόγω νοσημάτων που παραμελήθηκαν ή επιπλοκών του Covid να βαρύνει τον κύκλο εργασιών των εργαστηριακών ιατρείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που ζητούν την κατάργηση του claw back και τη δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Η οικοδόμηση κοινωνικής πολιτικής υγείας εις βάρος τους δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.