Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Κάλεσμα για την εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στο Κιλκίς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16.05 ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Κοινό δελτίο τύπου*
Εδώ και δεκαετίες ο Παλαιστινιακός λαός στερείται το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει πατρίδα. Τους τελευταίους επτά μήνες συντελείται στη γειτονική Παλαιστίνη ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Καθημερινά δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άμαχοι απλώς και μόνο επειδή βρέθηκαν να κατοικούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Mέχρι τις 29 Απριλίου 2024 σκοτώθηκαν στη Γάζα 34.488 Παλαιστίνιοι από τους οποίους τα 14.500 ήταν παιδιά και οι 9.500 γυναίκες. Άλλοι 77.643 φέρονται να έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων το 75% εκτιμάται ότι είναι γυναίκες. Πάνω από 8.000 φέρονται να αγνοούνται ή να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, από τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί μπορεί να υποτεθεί ότι είναι γυναίκες και παιδιά. Υπολογίζεται ότι 63 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων 37 μητέρων, σκοτώνονται καθημερινά και 17.000 παιδιά πιστεύεται ότι έχουν μείνει ορφανά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Αυτή τη στιγμή 1,4 εκ. άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ράφα στο νότιο άκρο της Γάζας, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι παιδιά (600.000). Αντιμετωπίζουν τον λιμό και τον θάνατο, καθώς δεν έχουν καμία πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής και υγιεινής, ενώ πλήττονται από καθημερινούς βομβαρδισμούς περιμένοντας την τελική επίθεση του Ισραηλινού στρατού.

Είναι ολοφάνερο πως ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις πρακτικές της εθνοκάθαρσης. Οι πρακτικές του θυμίζουν τη γενοκτονία που βιώσαν οι πρόγονοι μας από τον τουρκικό στρατό καθώς και τις πρακτικές των ναζί που αφάνιζαν ολόκληρα χωριά ως αντίποινα για τις απώλειες των στρατιωτών τους κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές στις ΗΠΑ, στις άλλες χώρες και με τους χιλιάδες φιλειρηνιστές Ισραηλινούς που αντιτίθενται στη δολοφονική πολιτική Νετανιάχου. Με τους λαούς όλου το κόσμου που βροντοφωνάζουν λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας μας από την αιματοχυσία. Απαιτούμε την άμεση έμπρακτη εφαρμογή της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει επίσημα το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

* Πρωτοβουλία Πολιτών Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, Συνδικάτο Μετάλλου – Παράρτημα Κιλκίς, Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος,Τροφίμων, Ποτών Κ.Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, Καπα Γιώτα Κιλκίς, ΟΜΝΕΣ, Ορειβατικος Σύλλογος Περιηγητών Γουμενισσας, Σωματείο Εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές και λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Κιλκίς, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ, Α Σ "ΣΠΙΘΑ" Κορομηλιάς, Ένωση Γονέων Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.