Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Τα νέα του Πέτρου Παππά (16/5/2024)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Επικίνδυνη και ιδιαίτερα επισφαλής η μεταστέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης
Κοινοβουλευτική ερώτηση για την επικείμενη μεταστέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης υπέβαλε ο βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Η ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις και τα σοβαρά ζητήματα μη ασφαλούς λειτουργίας που θα προκαλέσει η πραγματοποίηση της μεταστέγασης, η οποία:

α) θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική υγεία των εργαζομένων, λόγω επικείμενης καθημερινής και πολύωρης έκθεσής τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα καλώδια υψηλής τάσης του ΟΣΕ,

β) καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την καθημερινή διαχείριση μεγάλου όγκου διερχόμενων αλλοδαπών ελλείψει απαιτούμενου προαύλιου χώρου υποδοχής στην είσοδο του κτιρίου,

γ) θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, επιβατών και εργαζομένων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης,

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων έχει προταθεί ως λύση η μεταστέγαση της υπηρεσίας στο κτίριο του πρώην Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, εντός του οικισμού των Ευζώνων, το οποίο εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων των συνοριακών φυλάκων και των στελεχών της FRONTEX.

Βάσει των ως άνω ο Πέτρος Παππάς ερωτά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

1. Για ποιους λόγους κρίνεται αναγκαία η μεταστέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης;

2. Γιατί δεν υιοθετείται η πρόταση της Διοίκησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας (η οποία φέρει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και περιορίζει το κόστος μεταστέγασης στο 1/6 του αρχικώς εκτιμώμενου) για της μεταστέγαση της υπηρεσίας στο ήδη υπάρχον κτίριο των Ευζώνων;

Για νοσηλευτές και νοσηλεύτριες

Φέτος, γιορτάζουμε τις μητέρες, μαζί με τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας, την ίδια ημέρα

Είναι απόλυτα ταιριαστό, οι άνθρωποι που μας φροντίζουν με αυταπάρνηση στις πιο αδύναμες στιγμές μας, να τιμώνται την ίδια ημέρα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, τη στιγμή που η μητρότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, λόγω της ανυποχώρητης ακρίβειας, οι νοσηλευτές μας είναι εξαιρετικά χαμηλά αμειβόμενοι, ενώ οι ίδιοι αποτελούν στόχο κομματικών διώξεων και πολλοί εξ αυτών παραμένουν "όμηροι" του κομματικού κράτους, ως συμβασιούχοι, έχοντας ένα επισφαλές εργασιακό καθεστώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και ανάταξης του Ε.Σ.Υ ώστε την επόμενη φορά να γιορτάσουμε τις μητέρες και τους νοσηλευτές μας, όπως τους αξίζει.

Αιφνιδιαστική και παράνομη αντικατάσταση επιστημονικών υπευθύνων τμημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Ο Βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας, κ. Πέτρος Παππάς, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά, με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες του Αναπληρωτή Διοικητή, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Αλεξάνδρα,” που αφορούν στην αιφνιδιαστική αντικατάσταση των επιστημονικά υπεύθυνων τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), χωρίς την ύπαρξη σχετικής εισήγησης από το διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία, έγινε αντικατάσταση της επιστημονικά υπεύθυνης του εν λόγω τμήματος.

Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής κ . Πέτρος Παππάς κατέθεσε ως Αναφορά στην Βουλή, την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καλώντας τον Υπουργό Υγείας να ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες, σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα, που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Ο Πέτρος Παππάς δηλώνει απερίφραστα ότι οι εργασιακές διώξεις λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και η αναξιοκρατία δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Ανάλγητος ο Υπουργός Υγείας αφαιρεί από τη λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ δύο ισχυρά και κρίσιμα παυσίπονα

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας παύουν να αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δύο ισχυρά παυσίπονα.

Η απένταξη του Lonarid-N tb και του Lonalgal tb από τον Κατάλογο των Αποζημιούμενων Φαρμάκων συνεπάγεται την πλήρη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών που τα χρειάζονται.

Πρόκειται για παυσίπονα που χορηγούνται σε ασθενείς με έντονο πόνο, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά. Άρα αφορούν φάρμακα απολύτως απαραίτητα για χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές και επίπονες ασθένειες, όπως οι διάφορες μορφές καρκίνου.

Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο αποκόπτονται ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες από ευνοϊκές ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, επιβεβαιώνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον ανθρώπινο πόνο. Στο πρόσωπο του ανάλγητου Υπουργού Υγείας η συρρίκνωση του παροχικού συστήματος Υγείας βρίσκει τον απόλυτο εκφραστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.