Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Εργασία μαθητών του Γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου, για το πρόγραμμα «Ecomobility-οικολογική μετακίνηση»

Δελτίο τύπου Γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 2 Απριλίου στις 11:00-12:30 στο σχολείο μας έγινε εκδήλωση σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον Ecocity, στην οποία οι μαθητές παρουσίασουν την εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το υπουργείο προγράμματος «Ecomobility-οικολογική μετακίνηση». 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το σχολείο και την Ecocity και θα παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι της οργάνωσης ο κ. Παναγιώτου και ο κ. Γαϊτάνης. Επίσης, έχουν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς, της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και της Τροχαίας Κιλκίς και παρέστη ο υπαστυνόμος κ. Ιωαννίδης Αλέξανδρος. 

Θεωρούμε ότι αποτυπώνεται με την εκδήλωση ο νέος προσανατολισμός του σχολείου, ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία που ευθυγραμμίζεται με τους νέους στόχους που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNESCO, η οποία τοποθετεί με τους δεκαεπτά στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης για την «Διασφάλιση της ίσης και χωρίς αποκλεισμούς ποιοτικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης για όλους, μέχρι το 2030» ως σημαντικότερη την ενεργοποίηση της σημερινής γενιάς για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής. 

Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές, ενεργοί πολίτες, δήμοι και περιφέρειες γινόμαστε αναπόσπαστο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υλικό από την εκδήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου.

http://gym-n-gynaik.kil.sch.gr/gynaik2/index.php/icons/2015-03-09-11-41-51

https://www.facebook.com/gynaikokastrojuniorhigh/

https://www.facebook.com/ektosylis.juniorhigh/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.