Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γνωρίζοντας τον όμορφο Νομό Κιλκίς με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών. Χωριό Αμάραντα και Μικρό Δάσος

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ο Νομός Κιλκίς τα τελευταία χρόνια άρχισε να εκδηλώνει μια διαφορετική άποψη στις καρδιές ανθρώπων, που έχουν τον τρόπο να τον βοηθήσουν με Αγάπη την οποία αξίζει.

Από τους ομορφότερους Νομούς της Πατρίδας μας με τις ατελείωτες φυσικές ομορφιές, ο νόμος Κιλκίς μας ταξιδεύει σε άγνωστα μονοπάτια που επιτέλους ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε.

Πέρα όμως από τις φυσικές ομορφιές, με συγκίνηση και περηφάνεια, η πένα του ακριτικού και ξεχασμένου νομού Κιλκίς γράφει με αίμα χιλιάδων ηρώων σε κάθε χωριό την Ιστορία τους.

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά "Αμάραντα"ξεδιπλώνεται μια ιστορία που μας κάνει περήφανους και δίνει την ευκαιρία ενός λεπτού σιγή στις καρδιές να χτυπήσουν διαφορετικά και να φανερώσουν την αλήθεια τους.

Όταν οι Γερμανοί κατακτητές εισβάλουν στην χώρα μας το 1941 μια ομάδα γενναίων Ελλήνων στρατιωτών θυσιάστηκαν μπαίνοντας μπροστά στους εισβολείς και συνεχίζοντας την μοναδική παράδοση του κόσμου στα χνάρια του Λεωνίδα, του Παπαφλέσσα, των ηρώων των οχυρών, φωνάζοντας ένα ακόμη μολών λαβέ...
Η πρώτη άνιση μάχη ξεκίνησε από τα αμάραντα αφήνοντας άναυδους όλους τους λαούς.

Σήμερα το χωριό δοξάζει τα παλικάρια με λίγα άτομα που έτρεξαν να φτιάξουν ένα μνήμα και να γράψουν επάνω τα ονόματα τους για να μάθουμε την θυσία τους .
Εκεί που σε άλλες χώρες ψάχνουν κάτι να βρούνε να το γιορτάσουν και να το στεφανώνουν, στην δική μας χώρα μένουμε απαθείς στα παγκάκια και στα καφενεία και μιλάμε στα κινητά τηλέφωνα αδιάφορα την ώρα που σαλπίζει η θυσία Ηρώων με νωπό ακόμη το αίμα τους μέσα στις χαράδρες.

Τιμή και δόξα.

Στην συνέχεια μια άλλη έκπληξη περίμενε τους περιπατιτές στο όμορφο χωριό Μικρό Δάσος.

Ένα κρυμμένος παράδεισος ξεπροβάλει δίνοντας αξία στην επιλογή της εκδρομής.

Μια Ελλάδα που στόλισε ο Θεός σε κάθε γωνιά της.

Ένα απίστευτα όμορφο τοπίο δίπλα στον ποταμό Αξιό που κυλάει τα ήρεμα νερά του σκορπίζοντας μια μοναδική γοητεία στα μάτια των επισκεπτών.

Μια μεγάλη αλάνα με τους επισκέπτες να χαλαρώνουν στους ήχους της τζάζ μουσικής, στην μυρωδιά της ρίγανης και του πεύκου.

Μια παρέα νέων παιδιών που ψάχνουν τον έρωτα.

Μια χελώνα που περνάει αδιάφορη.

Η στιγμή μιας υπέροχης φιλίας που μοιράζεται μια κρύα πορτοκαλάδα.

Και ακόμη η τσιγγάνικη μουσική που έρχεται από το παρελθόν στο σημείο που βρισκόμαστε.

Πληροφορίες αναφέρουν το σημείο αυτό κάποτε φιλοξενούσε αυτόν τον ελεύθερο λαό.

Τα βράδια ακουγόταν τα τσιγγάνικα βιολιά γνώριμο άκουσμα αυτής της φυλής.

Μια πινακίδα "Μονοπάτι της τσιγγάνας"μας προετοιμάζει τι θα συναντήσουμε έτσι όπως βιαστικά φοράμε τα μποτάκια μας.

Ένα υπέροχο μονοπάτι γεμάτο αγριολούλουδα στην θέα του ποταμού μας καλωσορίζει.

Ένας ήλιος κάνει χώρο ανάμεσα από την πυκνή βλάστηση για ρίξει τις πινελιές του.

Ο ποταμός Αξιός μουρμούρίζει τον παλιό σκοπό του, και όλα μαζί συνθέτουν ένα τραγούδι ψυχής που βρίσκει την χαρά της έτσι όπως το μονοπάτι απλώνεται μπροστά μας σαν σκάλα Θεού στην υπέροχη ώρα του μεσημεριού.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.