Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ηχηρή απουσία της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς, στη μεγαλειώδη εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Δείτε το video ΕΔΩ, ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα
Μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, ενδεικτική του σπουδαίου έργου που επιτελεί τα τελευταία χρόνια, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας μέσω της δυναμικής του σκοτεινού τουρισμού, διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Ο λόγος για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου, 400 και πλέον σελίδων, με τίτλο 'Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών... στα σκάμματα των ανασκαφών', που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για το επιστέγασμα της ομώνυμης, περιοδεύουσας έκθεσης, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και εγκαινιάστηκε ακριβώς 100 χρόνια μετά την Ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου (11.11.2018).

Οι παρουσίες, στην μικρή όπως αποδείχθηκε Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, υπήρξαν πολλές και σημαντικές, ενδεικτικές της έξωθεν καλής μαρτυρίας της Εφορείας και της πολύ καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τοπικούς και υπεροπτικούς φορείς. Από την πρώην Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Τζένη Βελένη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου, το Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, καθώς και Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Παιονίας, εκπροσώπους των Ι. Μητροπόλεων Κιλκίς και Γουμένισσας, του στρατού, επιστημονικών και πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά πλήθος κόσμου.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο οικοδεσπότης, η δημοτική αρχή Κιλκίς ήταν απούσα. Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε κάποιος εκπρόσωπός του, παρέστη στην σημαντική αυτή εκδήλωση. Ο λόγος για αυτήν την ηχηρή απουσία εικάζουμε ότι σχετίζεται με την ταυτόχρονη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς (το ίδιο απόγευμα με ώρα έναρξης τις 6μ.μ.). Έστω και έτσι όμως, μια εκπροσώπηση θα μπορούσε να υπάρξει. 

Πρωτίστως για λόγους σεβασμού στον διοργανωτή και σε όλους τους προσκεκλημένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.