Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς η Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Δελτίο τύπου 
Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα φιλοξενήσει για το διάστημα από 7 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2024 τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η Βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη για τον δανεισμό της Βιβλιοσκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.