Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Ανάρτηση Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου 
H ιερή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Επισκόπου Ιλλυρικού, εορτάστηκε πανηγυρικά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Κιλκίς, στον οποίο υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Ελευθέριο.

Προέστην του Όρθρου και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Ιερείς και Ιεροδιακόνους με την προσευχητική συμμετοχή κατοίκων του χωριού που τιμούν όλως ιδιαιτέρως τον Άγιο, θεσπίζοντας την εορτή του ως δεύτερη πανήγυρη.

Προ της απολύσεως χειροθέτησα εις Πρωτοπρεσβύτερον τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Σαββίδη, τον οποίο επαίνεσα για το έργο του και τη διάθεσή του για συνεχή προσφορά.

Στο κήρυγμά μου ανέφερα μεταξύ των άλλων: "Αδελφοί μου, ο Άγιος Ελευθέριος άν και σε νεαρή ηλικία μαρτύρησε, ωστόσο ήταν μεγάλος στο πνευματικό του εκτόπισμα. Η Εκκλησία του εμπιστεύθηκε την αρχιερωσύνη στα 20 του χρόνια και ο Χριστός παράλληλα του εμπιστεύθηκε την κοινωνία με το Πανάγιο Πνεύμα, μιας και κατά τη διάρκεια των φρικτών βασανιστηρίων που υπέστη σημειώθηκαν υπερφυή θαύματα, τα οποία έφεραν πολλούς ανθρώπους στην πίστη του Χριστού και ελεύθερα τους προσκάλεσαν στην αιώνια αλήθεια του Κυρίου μας.

Σε μια εποχή στην οποία δοκιμάζεται η ελευθερία στον κοινωνικό και εθνικό βίο του πλανήτη, σε μια εποχή που η ελευθερία είναι ζητούμενο σε πολλές συνθήκες ζωής ο Άγιος Ελευθέριος προβάλλει ως ξεκάθαρο πρότυπο ελευθερίας του μηνύματος του Χριστού...

Ας ζήσουμε ελεύθερα την ελευθερία του Αγίου Ελευθερίου, ας διακηρύττουμε παντού ότι είμαστε πιστοί μαθητές του Χριστού, ας κατανοούμε πλήρως ότι η παρουσία του Αγίου Ελευθερίου και της Μητέρας του Ανθίας είναι μία μαρτυρική παρουσία Μαρτυρίου, το οποίο αποβαίνει στην ένωσή μας με τον Κύριο μας".














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.