Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Σημαντικά κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΔΙ.ΠΑ.Ε Κιλκίς - Αγωνιούν οι φοιτητές για την πορεία των σπουδών τους

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος
Κατά καιρούς στην πόλη μας έχουν λάβει χώρα συζητήσεις που αφορούν το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε, του μοναδικού πανεπηστημιακού τμήματος που εδρεύει στο Κιλκίς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ιδρύματος είναι αρκετά. Απο το κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων από και προς την Σχολή με σημαντικές ελλείψεις στα δρομολόγια. Το γεγονός αυτό οδηγεί πολλούς εκ των φοιτητών να μετακινούνται με τα πόδια σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο.

Δεν είναι όμως το παραπάνω. Το τελευταίο διάστημα έχει ανακύψει ένα ακόμα σημαντικό θέμα που αφορά τις ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει σημαντικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με επιστολή στα Foititikanea.gr ο φοιτητικός σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως:
"Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του χειμερινού εξαμήνου, χωρίς να διδάσκονται πολλά υποχρεωτικά μαθήματα και ορισμένα μαθήματα επιλογής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της σχολής, καθώς και στην ζωή των φοιτητών."

Παράλληλα οι φοιτητές τονίζουν το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη πορεία των σπουδών τους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανατροπής των πλάνων τους για την εξέλιξη των σπουδών τους. (μεταπτυχιακά κ.λ.π).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες καμμια κρούση του φοιτητικού Συλλόγου στα αρμόδια Υπουργεία έχει απαντηθεί. Ο φοιτητικός κόσμος δεν μπορεί να είναι έρμαιο της αδιαφορίας. Αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ποιοτικές σπουδές χωρίς κενά και παραλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.