Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 8/12/20204 7:57μ.μ.

Σχηματισμός δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές
Σε συνέχεια του από 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δελτίου Τύπου, αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων στη Χαλκιδική, από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ταυτοποιήθηκε ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπός άνδρας, που ενέχεται στην διάπραξη των 19 περιπτώσεων κλοπών από οικίες σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης και των κλοπών πολυτελών οχημάτων, με αφαίρεση των κλειδιών τους που εντοπίζονταν στις οικίες.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (7 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπή γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία της δύο συσκευασίες με 27,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (7 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 3.600 γραμμαρίων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επιπλέον κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, το καλοκαίρι του 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών, εξιχνίασαν ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2018, σε βάρος 71χρονου τότε ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση δραστών. Πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό, ήδη κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης της χώρας για υπόθεση κλοπών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη κατακράτηση και παράβαση Νόμου περί όπλων.

Ως προς την υπόθεση, ο προαναφερόμενος άντρας, μαζί με τρείς ακόμη συνεργούς του, βραδινές ώρες 31/07 προς 01/08 του 2018, επιτέθηκαν στον παθόντα κατά την αποβίβαση από το όχημά του προκειμένου να κατευθυνθεί στην κατοικία του και αφού τον ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας, δέσμευσαν τα χέρια του με δεματικά καλώδια (tie wrap) και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί ερεύνησαν όλους τους χώρους απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα αξίας και συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.