Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

(VIDEO) 10 έργα ζωτικής σημασίας για το νομό Κιλκίς, παρουσιάζει ο Γιώργος Γεωργαντάς

 
10 έργα ζωτικής σημασίας για το νομό Κιλκίς, παρουσιάζει ο Γιώργος Γεωργαντάς. Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023.
ΤΑ ΕΡΓΑ

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 88.683,99 €

Φορέας: ΔΕΥΑ Παιονίας

Το έργο αφορά την αντικατάσταση εσωτερικών αγωγών του δικτύου ύδρευσης για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της τροφοδοσίας με πόσιμο νερό των οικισμών της Δ.Ε Ευρωπού και Τ.Κ. Πλατανιάς της Δ.Ε Πολυκάστρου. Συγκεκριμένα για τον οικισμό Ευρωπό προβλέπεται η αντικατάσταση τμήματος κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης εντός του οικισμού μήκους 675 μέτρων για τη μεταφορά νερού από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο προς τη δεξαμενή. Για τον οικισμό Πλατανιάς προβλέπεται η αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 500 μέτρων. Το νέο έργο περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση του δικτύου και την ορθή κάλυψη της υδροδότησης των οικισμών με χρονικό ορίζοντα την επόμενη 40-ετία.

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 600.000 €

Φορέας: Δήμος Παιονίας

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού σταδίου Γουμένισσας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή και ασφαλής άθληση των ατόμων που πηγαίνουν στο Δημοτικό Στάδιο και συγκεκριμένα περιλαμβάνονται η επίστρωση: α) Στίβου 6 διαδρομών 400μ επιστρωμένος με ελαστικό τάπητα και ειδικό διάδρομο υγρού εμποδίου (στιπλ) . Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκτείνεται πέραν των ημικυκλίων, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ. και 110μ., έκτασης 3.117 μ2 και β) Εγκατάστασης άλματος εις μήκος, έκτασης 120 μ2.


«ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 577.000,11 € και δημόσιας δαπάνης 461.600,09 €

Φορέας: Εκπαιδευτικός Σκοπευτικός Αθλητικός Σύλλογος Κιλκίς «Άρτεμις»

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός Σκοπευτηρίου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο υπ. αριθ. 369ια τεμάχιο της Ο.Δ. Αγροκτήματος Ξηρόβρυσης, εμβαδού 15.392,29 τ.μ., με στόχο αφενός την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας με νέα αθλήματα κι αφετέρου την αύξηση της ελκυστικότητας του νομού, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό.

Το Σκοπευτήριο του Εκπαιδευτικού Σκοπευτικού Αθλητικού Συλλόγου «Άρτεμις» θα παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του να πραγματοποιούν τις ετήσιες προπονήσεις τους, δίχως να μετακινούνται εκτός νομού ενώ παράλληλα θα διοργανώνει εκδηλώσεις σκοποβολής που θα προσελκύουν ολοένα και περισσότερους αθλητές σκοποβολής όχι μόνο από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και από τις περιφέρειες της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων. Στον αγωνιστικό χώρο πήλινου στόχου θα κατασκευαστούν 2 σταντ θέσεων σκοπευτών και κριτών, 2 στάντ μηχανών εκτόξευσης δίσκων σκοποβολής και 4 πυργίσκοι high skeet και low skeet στέγασης μηχανολογικού εξοπλισμού εκτοξευτών.

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΧΙΛΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ» Δ.Δ. ΜΟΥΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 400.000,00 €

Φορέας: Δασαρχείο Κιλκίς

Το μνημείο της Φύσης στα Χίλια Δέντρα Μουριών, 155 στρεμμάτων, αποτελεί σήμερα ένα από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό απομεινάρι φυσικής δασικής φυτοκοινωνίας που υπάρχει τόσο στον Ελλαδικό όσο και Μεσογειακό χώρο της Ν. Ευρώπης.

Με δεδομένο ότι έχει καταστεί πλέον αδήριτη ανάγκη η περεταίρω προστασία ανάδειξη και αξιοποίηση του Μνημείου το έργο περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

α) Κατασκευή δικτύου πεζόδρομων από λιθοδομή για πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών εντός του χώρου του Μνημείου.

β) Κατασκευή πέτρινων παγκακιών διαστάσεων.

γ) Τοποθέτηση τριών πέτρινων βρυσών για το δροσισμό των επισκεπτών.

δ) Κτιριακές εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιρίου ώστε αυτό να μετατραπεί σε βοηθητικό χώρο.

ε) Σήμανση του προστατευόμενου χώρου με τοποθέτηση πληροφοριακών - ενημερωτικών πινακίδων.

στ) Τοποθέτηση μπαρών απαγόρευσης εισόδου σε οχήματα επισκεπτών.

ζ) Κατασκευή ενός υπερυψωμένου παρατηρητηρίου παρακολούθησης της πανίδας και χλωρίδας με ράμπα πρόσβασης σε ΑΜΕΑ εντός του μνημείου.

η) Εργασίες πρασίνου, τόσο εντός του προστατευόμενου χώρου εντός του Μνημείου όσο και στο χώρο αναψυχής τη νησίδα εισόδου και του χώρου στάθμευσης των επισκεπτών.

θ) Αποκατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης στα τμήματα που έχει καταστραφεί.

«Αποπεράτωση Πολιτιστικού Κέντρου Μαυρονερίου Κιλκίς», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 299.593,09 €

Φορέας: Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους (Μαυρονέρι Κιλκίς)

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση του κτηρίου του Πολιτιστικού - Πνευματικού Κέντρου στο Μαυρονέρι Κιλκίς, στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:

α) Εργασίες αποπεράτωσης (Ύδρευση, Αποχέτευση, Πυρόσβεση - Πυρανίχνευση, Θέρμανση-Κλιματισμός, Ανελκυστήρας κ.ά.).

β) Προμήθεια ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού (δύο κουζινών καθώς και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου αλλά και για το γραφείο).

γ) Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού (όλων των επίπλων που είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Κέντρου).

«Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης με την ανάπτυξη κινητής μονάδας ευαισθητοποίησης για την προστασία, ανάδειξη και αειφόρο αξιοποίηση υγροτόπων της Π.Ε. Κιλκίς», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 49.900,00 €

Φορέας: Εταιρία Προστασίας Φύσης, Πολιτισμού, Ενέργειας και Ισόρροπης Ανάπτυξης «Ο Κορμοράνος»

Ο «Κορμοράνος”, μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Προστασίας Φύσης, Πολιτισμού, Ενέργειας και Ισόρροπης Ανάπτυξης, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, η οποία αποτελεί ιδρυτικό εταίρο της εταιρείας, θα υλοποιήσει ένα πρότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κύριους αποδέκτες: α) τον γενικό τοπικό πληθυσμό στις ορεινές-μειονεκτικές περιοχές παρέμβασης με στόχο την ευαισθητοποίηση του για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα σχετικά με τους υγρότοπους, β) τα παιδιά σχολικής ηλικίας με σκοπό την κατανόηση των λειτουργιών του οικοσυστήματος, των κινδύνων που αντιμετωπίζει και την υιοθέτηση μιας θετικής νοοτροπίας και στάσης ζωής σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, γ) τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και τη μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων με σκοπό την αναγνώριση εφαρμοζόμενων πρακτικών που επιβαρύνουν τους υγρότοπους, αλλά και την παρουσίαση νέων και καινοτόμων, που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, δ) τους κληρικούς, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά, τόσο στην ευρύτερη διάχυση των μηνυμάτων και των πληροφοριών που θα παρασχεθούν από το Πρόγραμμα, όσο και στη διατηρησιμότητα των αποτελεσμάτων του και ε) την επιχειρηματική κοινότητα και τους νέους (δυνητικούς) επιχειρηματίες.

Το έργο περιλαμβάνει:

α) Ενέργειες δικτύωσης με διαμορφωτές/πολλαπλασιαστές γνώμης (με έμφαση στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των συνολικά έξι (6) Αρχιερατικών Περιφερειών που θα φιλοξενήσουν δράσεις του Προγράμματος), με περιβαλλοντικούς /πολιτιστικούς / επαγγελματικούς / παραγωγικούς φορείς.

β) Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής παρέμβασης, επαγγελματιών, καθώς και νέων / δυνητικών επιχειρηματιών.

γ) Δράσεις ενημέρωσης, αναφορικά με το πρόγραμμα, τους στόχους του και τα μηνύματά του, σε εφημέριους και προσωπικό δεκαέξι (16) ενοριών της Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου στις ακόλουθες Τοπικές Κοινοτήτες: Δοϊράνη, Δροσάτο, Γαλλικό, Βαφειοχώρι Πικρολίμνη, Παλαιό Γυναικόκαστρο, Χέρσο, Νέο Αγιονέρι, Νέα Σάντα, Παντελεήμων, Πεδινό, Κάτω Απόστολοι, Νέο Γυναικόκαστρο, Σταυροχώρι, Χρυσόπετρα και Βάθη.

δ) Διοργάνωση ειδικού βιωματικού – διαδραστικού προγράμματος για παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις των Κατηχητικών Σχολείων σε 3 ενορίες στην περιοχή παρέμβασης (Γαλλικός, Χέρσο και Παντελεήμων).

ε) Ανάπτυξη και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με την υλοποίηση σειρά στοχευμένων ενημερωτικών δράσεων στις 16 Τοπικές Κοινότητες όπου θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα.

στ) Διοργάνωση ημερίδας στην Τ.Κ. Δοϊράνης κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των απολογιστικών δεδομένων του έργου, σύνοψη των κύριων συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων του και ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και καλών πρακτικών, στο βασικό τρίπτυχο στόχων του προγράμματος : «Ευαισθητοποίηση – Προστασία – Αειφορική αξιοποίηση» των υγρότοπων της περιοχής παρέμβασης. Η ημερίδα προγραμματίζεται να διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 και αναμένεται να συνδυαστεί με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή, επ’ αφορμή των 100 χρόνων από τη σύσταση της Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Νοέμβριος 1924).

«Αγορά παραδοσιακών φορεσιών και εξαρτημάτων του περιφερειακού τμήματος Πολυκάστρου», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 45.207,20 €

Φορέας: Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Κιλκίς


Το έργο αφορά στην ενίσχυση της ιματιοθήκης του Λυκείου των Ελληνίδων προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες των τμημάτων του Πολυκάστρου, καθώς και στην απόκτηση και παράδοση στις μελλοντικές γενιές πιστών αντιγράφων παραδοσιακών φορεσιών (που ελάχιστοι πλέον είναι σε θέση να φτιάξουν) και περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) την προμήθεια:

α) 3 γυναικείων φορεσιών Ιωαννίνων (περιοχή Ηπείρου),

β) 3 γυναικείων φορεσιών Ζαγορίου (περιοχή Ηπείρου),

γ) 4 γυναικείων φορεσιών Σίφνου (περιοχή Νησιών),

δ) 4 γυναικείων φορεσιών Καλύμνου (περιοχή νησιών),

ε) 5 αντρικών φορεσιών Μάρηδες (περιοχή Θράκης),

στ) 5 αντρικών φορεσιών Πετρωτών (περιοχή Θράκης),

ζ) 7 επαργυρωμένα και επιχρυσωμένα κιουστέκια,

η) μπρούτζινων πορπών, φιλιγράν κοσμημάτων, κοσμημάτων κεφαλής, κιουστέκια κ.ά.,

θ) 10 παραδοσιακών παιδικών/κοριτσίστικων φορεσιών Κέρκυρας (περιοχή Επτάνησα),

ι) 12 παραδοσιακών παιδικών/κοριτσίστικων φορεσιών Μεταξάδων (περιοχή Θράκης),

ια) 8 παραδοσιακών παιδικών / αγοριών φορεσιών Μεταξάδων (περιοχή Θράκης),

ιβ) 10 παραδοσιακών παιδικών / κοριτσίστικων φορεσιών Νεοχωρούδας (περιοχή Μακεδονίας),

ξγ) 8 παραδοσιακών παιδικών / αγοριών φορεσιών Μπολμπότσα (περιοχή Μακεδονίας).

«ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΟΥ ΚΛΙΒΑΝΟΥ ΕΥΡΩΠΟΥ», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 150.000 €

Φορέας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Το έργο αφορά στην κατασκευή στεγάστρου προστασίας και ανάδειξης του υστερορωμαϊκού κεραμικού κλιβάνου της Ευρωπού (3ος – 4ος αι. μ.Χ.), συνολικού εμβαδού κάλυψης 132 τ.μ., καθώς και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του.

Ο υστερορωμαϊκός κεραμικός κλίβανος της αρχαίας Ευρωπού (3ος – 4ος αι. μ.Χ.), ανασκάφθηκε το 1991 και βρίσκεται στα βόρεια και σε γειτνίαση με τον περιφραγμένο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο με ταφικά μνημεία του νεκροταφείου των ύστερων ρωμαϊκών και των παλαιοχριστιανικών χρόνων της αρχαίας πόλης, εντός του ευρύτερου κηρυγμένου και υπό προστασία αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού. Η θέση του τον καθιστά άμεσα και εύκολα προσβάσιμο τόσο στους επισκέπτες του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου όσο και στο φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας για την εποπτεία του.

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ», προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 155.721,86 €

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό και εξωραϊσμό του υφιστάμενου μονοπατιού με καινοτόμες παρεμβάσεις καθώς και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου ξύλινου ξενώνα-οικίσκου δυναμικότητας 20 ατόμων, ώστε να αναπτυχθεί ένα καινοτόμο εργαλείο που θα προσκαλεί τον επισκέπτη να «παίζει» με την βιοποικιλότητα μέσω μιας παιχνιδοποιημένης εφαρμογής ευαισθητοποίησης για έξυπνα κινητά, συνδυάζοντας την παιχνιδοποίηση και την μάθηση μέσω αλληλεπίδρασης των χρηστών και δημιουργίας κινήτρων επίτευξης στόχων, καθώς και με την δυνατότητα διαμονής και ξενάγησης του.

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ PADEL», συνολικού προϋπολογισμού 357.435,93 και δημόσιας δαπάνης 285.948,74 €

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης η οποία αποτελείται από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου στα οποία πραγματοποιούνται μόνο προπονήσεις χωρίς θεατές. Το μικρό γήπεδο που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του γηπέδου θα αντικατασταθεί από νέο γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών με νέο τάπητα. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο padel. Τα δύο γήπεδα θα καλυφθούν με αεροϋποστηριζόμενο θόλο δημιουργώντας έτσι έναν προστατευόμενο, πλήρως φωτιζόμενο χώρο άθλησης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εξυπηρετώντας τις προπονήσεις των αθλούμενων κατά τους χειμερινούς μήνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.