Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ενδοσχολική βία: Η σιωπή δεν είναι λύση - Ανάγκη λήψης αναγκαίων μέτρων

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Το τελευταίο διάστημα περιστατικά βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων αυξάνονται συνεχώς με περιστατικά να βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα.Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτά τα περιστατικά γίνονται στους χώρους των σχολείων.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι σύμφωνα με έρευνες 1 στα 3 παιδιά έχει πέσει θύμα εκφοβισμού. Όσο αφορά τα περιστατικά λεκτικής βίας τα ποσοστά φτάνουν ακόμα και στο 50% (1 στα 2 παιδιά). Παράλληλα πολλά είναι τα παιδιά που δεν μιλούν λόγω φόβου για τις καταστάσεις που βιώνουν.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε και περιστατικά βίας να "εξαπλώνονται" και σε γονείς με πατέρα παιδιού που είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας να δέχεται επίθεση.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η λήψη μέτρων κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να πάψουν τα σχολεία να είναι ένα μέρος φόβου για μια μερίδα παιδιών.

Παράλληλα όμως και η ίδια η κοινωνία πρέπει να γίνει περισσότερο ευαίσθητη σε τέτοιου μεγέθους προβλήματα. Η σιωπή δεν είναι η λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.