Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Πρώην βουλευτής, μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Πέρασαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973!
Ήταν η κορυφαία πράξη Αντίστασης κατά της δικτατορίας, που ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος της Χούντας, εκείνης της μελανής περιόδου της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Το Πολυτεχνείο απετέλεσε ένα σύμβολο θυσίας, αγώνων και Αντίστασης απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, που κατάργησε όλες τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών φυλάκισε, βασάνισε, εξόρισε πολίτες και πολιτικούς, με μοναδικό κριτήριο τι πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τη νεολαία, που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, με αυταπάρνηση εγκαταλείποντας κάθε ατομικό τους συμφέρον, προτάσσοντας το συλλογικό, κοινωνικό και πατριωτικό συμφέρον.

Και βέβαια σκεπτόμενος εκείνα τα μαύρα χρόνια και φέρνοντας στο νου τις εμπειρίες εκείνων των ημερών, νοιώθω συγκίνηση και παράλληλα τυχερός, που με βοήθησαν να κατανοήσω τη μεγάλη σημασία που είχαν εκείνα τα συνθήματα των τριών λέξεων της νεολαίας του Πολυτεχνείου, " ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και βέβαια τις διαχρονικές αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Αξίες που και σήμερα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και οφείλουμε όλοι μας όχι μόνο να τις απαιτούμε, αλλά και να τις στηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε γι αυτές ενεργά.
Το μήνυμα αυτής της μέρας είναι να παραμείνουμε ενωμένοι ενάντια σε κάθε είδους εθνικών προκλήσεων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, μετατρέποντας την ιστορική μνήμη σε δημιουργικό και κοινωνικό μέλλον, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.