Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Γυναικεία υπόθεση φαίνεται να είναι η συμμετοχή σε επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μας

Οι πρόσφατες εκλογές τόσο της ΜΚΕ Τέχνη, όσο και της Εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Ν. Κιλκίς, έδειξαν ότι οι γυναίκες κατακτούν ολοένα και περισσότερο θέσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την επιστήμη.

Ειδικότερα, οι 3 από τις 5 θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Alzheimer (Συμεωνίδου, Φρεγγίδου, Ραπτοπούλου) και 6 από τις 7 της Τέχνης (Κεσίδου, Παπαδοπούλου, Δεβελάσκα, Δουλκερίδου, Αρκούδη, Αραβίδου) ανήκουν σε γυναίκες.

Όσο, όμως, κι αν οι γυναίκες κατακτούν σημαντικές θέσεις και διακρίνονται στον πολιτισμό και στην επιστήμη στον τόπο μας, το γεγονός αυτό δεν επικυρώνεται σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής (βουλευτικές, τοπικής αυτοδιοίκησης). Είναι αξιοσημείωτο ότι εκλέγονται, λοιπόν, σε θέσεις που δεν απαιτείται η χρήση ποσόστωσης.

Εμείς, να ευχηθούμε να δούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν ενεργά και στα πολιτικά δρώμενα και να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, συμβάλλοντας με την παρουσία και το λόγο τους στην πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.