Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Θεόδωρος Βαφειάδης για Αλέκο Σημαιοφορίδη: Με λυπεί αφάνταστα η εκδικητικότητα και κακότητα που βγάζει σε κάθε ευκαιρία

Υπογράφει ο Θεόδωρος Βαφειάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Δεν εξεπλάγην ακούγοντας σε βίντεο τον έμμισθο Αντιδήμαρχο του Δήμου Κιλκίς Αλέκο Σημαιοφορίδη να καταφέρεται στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εναντίον μου χωρίς να είμαι παρών με πρόσχημα ότι η απουσία μου παρακωλύει την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή δε μπορούσαν να διασφαλίσουν την απαρτία για τη λήψη αποφάσεων, αλλά με λυπεί αφάνταστα η εκδικητικότητα και κακότητα που βγάζει σε κάθε ευκαιρία, επειδή τολμήσαμε να κατεβούμε με ανεξάρτητο Συνδυασμό στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και να τους χαλάσουμε την αμεριμνησία και την σιγουριά του εκλογικού περιπάτου. Έμαθαν άλλωστε για 4 χρόνια να κάνουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν χωρίς οργανωμένη Αντιπολίτευση και γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά θα τελειώσουν από 01.01.2024 που θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία οργανωμένη και αδιαπραγμάτευτη Αντιπολίτευση.

Αφού κατακρίνω τον εν λόγω Αντιδήμαρχο για τα προεκλογικά ρουσφέτια που έκανε με μηχανήματα του Δήμου και αφού τον ευχηθώ καλή τύχη με τα ζητήματα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που εκκρεμούν και είναι σοβαρότατα να του διευκρινίσω:

>> Δεν τον έχρισε κανένας σα θυρωρό του Δημοτικού Συμβουλίου που δίνει πιστοποιητικά καλής συμπεριφοράς και παρουσιών στα Δημοτικά Συμβούλια και συνεπώς δε θα τον ρωτήσω τι θα πράττω κάθε φορά. Να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του.

>> Στο προπερασμένο Δημοτικό Συμβούλιο που αναφέρθηκε έμεινα μέχρι το 7ο θέμα και αποχώρησα γιατί θεώρησα κοροϊδία να συνεχίσω να συμμετέχω σε Συμβούλια-παρωδία.

>> Να του θυμίσω ότι θα είμαι επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από 01.01.2024 με αυξημένες υποχρεώσεις και δικαιώματα και τότε θα έχουμε να πούμε πολλά. Προς το παρόν είμαι ένας απλός Δημοτικός Σύμβουλος μίας διαλυμένης Αντιπολίτευσης.

>> Τον ερωτώ στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο που «κελαηδάει», ο Δήμαρχος ήταν παρών ή ήταν στο Άγιον Όρος εκδρομή;

Και συνεχίζω με μερικές παρατηρήσεις αρχών που αφορούν σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο:

>> Απασχόλησε ποτέ το Σώμα και κυρίως το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τους Αντιδημάρχους, γιατί τα Συμβούλια δεν είναι ελκυστικά για τους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους και δεν συμμετέχουν; Μήπως αυτό επεδίωκε εξαρχής η Δημοτική Αρχή για να κάνει τη ζωή της εύκολη και να μην υπάρχει έλεγχος για τις παραλείψεις ή ανεπάρκειές της;

>> Ένα από τα πιο αδύνατα σημεία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι οι συνεδριάσεις γίνονται όποτε τους κατεβεί, όποτε γουστάρουν και όποτε διευκολύνονται την τελευταία στιγμή, λες και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ανεπάγγελτοι, συνταξιούχοι ή δημόσιοι υπάλληλοι. Ειδικά για τα τακτικά Συμβούλια που γίνονται μία φορά το μήνα θα έπρεπε να υπάρχει ετήσιος προγραμματισμός, όπως την περίοδο 2014 – 2017 σύμφωνα και με τον Κανονισμό Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε οι Σύμβουλοι να κανονίζουν τις δουλειές τους -πολλοί είναι εργαζόμενοι και όχι έμμισθοι αιρετοί ή αργόσχολοι-, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγητές των θεμάτων να κανονίζουν τον προγραμματισμό τους. Αντίθετα η Δημοτική Αρχή προτίμησε τη μέθοδο της προχειρότητας, του αιφνιδιασμού και του μπάχαλου για να παίζεται το παιχνίδι σε ένα θολό τοπίο. Και μετά με θράσος, όπως ο Σημαιοφορίδης, ζητούν και τα ρέστα!

>> Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως υποχρεώνεται από τον Νόμο, υπέβαλε ποτέ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκθεση -τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο- για τις απουσίες των Δημοτικών Συμβούλων, ώστε όσοι ελεγχθούν και είναι αδικαιολόγητα απόντες να αποπεμφθούν εκπίπτοντας από το αξίωμα; Αυτό ισχύει για όσους έχουν 3 συνεχόμενες απουσίες. Πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απουσίασαν 5 και 6 ή και περισσότερες συνεχόμενες φορές; Πόσες φορές η απαρτία ήταν εντελώς οριακή ή και πιθανόν εικονική; Ποιος μας το βεβαιώνει; Αλλά πώς ο μέτριος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει τις νόμιμες ενέργειες προς την Αποκεντρωμένη, όταν ο ίδιος φταίει για όλο αυτό το χάλι; Θα έπρεπε να εκπέσει της ιδιότητας το μισό Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.