Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 25/11/2020, 8:45 μ.μ.

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 2 αλλοδαπών

Η κατάλληλη αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 21χρονος (σήμερα) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που έλαβε χώρα περί τα τέλη Οκτωβρίου 2022 στην περιοχή του Δενδροποτάμου μεταξύ ομάδας ατόμων και δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 34 (τότε) και 38 ετών (σήμερα), ο 21χρονος αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε με τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, έβαλε σε βάρος τους με κυνηγετικό όπλο. Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, όπου ο 34χρονος κατέληξε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα ανωτέρω αδικήματα και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την κα Ανακρίτρια του 7ου Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντος εγκλήματος

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος 54χρονου και την άμεση σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτήν.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 16 και 15 ετών και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 17 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημβρινές ώρες χθες (27-11-2023) στην περιοχή του Κορδελιού, τα τρία (3) νεαρά άτομα ασκώντας σωματική βία σε βάρους 54χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από την κατοχή του μία αλυσίδα με σταυρό και μία βέρα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας εντόπισαν τον τελευταίο και του προσέφεραν τις Α’ βοήθειες, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο αναζητήσεων συνέλαβαν τους προαναφερόμενους.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε η βέρα που αφαιρέθηκε, ενώ συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο (συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των ανήλικων) στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ο σταυρός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν στις 25 Νοεμβρίου 2023 το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 2 ημεδαποί άνδρες, 1 ημεδαπή γυναίκα και 2 ανήλικοι ημεδαποί, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από δύο οικίες, οικιακό εξοπλισμό, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.