Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου ΠΑΘΕ (κόμβος Πολυκάστρου - Χαλάστρας)

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστου Χατζημλάδη, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με το τμήμα μήκους 44,2 χιλ. του οδικού δικτύου Χαλάστρα – Άγιος Αθανάσιος - Πολύκαστρο, σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Ο δρόμος αυτός που αποτελεί την κεντρική χερσαία πύλη της εισόδου στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, τον βασικότερο άξονα σύνδεσης της χώρας μας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη από τον οποίο διέρχονται περί των 8.000.000 αυτοκινήτων ετησίως, κατασκευάσθηκε περί το έτος 1970 και ουδεμία ουσιαστική αναβάθμιση έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, ενώ πλείστοι υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα δεν έχει αναπτυχθεί ως άξονας με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου, καθώς διαθέτει μία και μοναδική λωρίδα κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και δεν διαθέτει διαχωριστική νησίδα.

Πρόκειται για ένα τμήμα πραγματική « καρμανιόλα» για την επικινδυνότητα του οποίου υπάρχουν πλείστες μελέτες και σχετικές αναφορές, το οποίο απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηρίζεται ασφαλής για τους χιλιάδες των διερχομένων επιβατών ετησίως.

Τα πρώτα 15 χιλ από τον κόμβο του Πολυκάστρου προς τη Θεσσαλονίκη ( 516 – 532 χιλ. της ΠΑΘΕ ) αποτελούν και το πιο επικίνδυνο τμήμα αυτού, δεδομένου της πληθώρας των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των πλείστων μετωπικών σφοδρών συγκρούσεων.

Με αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ως πολίτης και κάτοικος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 4 άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί συνάνθρωποι μας, ΖΗΤΩ την άμεση και ουσιαστική συνδρομή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.