Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Ανάγκη άμεσης λύσης στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην μετακίνηση των μαθητών της Π.Ε Κιλκίς λόγω της σύμβασης που είχε υπογράψει η Διοίκηση της Περιφέρειας με τα ΚΤΕΛ.

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό προκάλεσε μια θρυαλλίδα αντιδράσεων από πλευράς των αρμοδίων συλλόγων και μερίδας της Αντιπολίτευσης είναι άγνωστο πότε θα λυθεί οριστικά και έως πότε τα παιδιά και φυσικά οι γονείς θα είναι στον αέρα.

Να το κάνουμε σαφές.

Δεν μιλάμε απλώς για ένα τεχνικό και γραφειοκρατικό θέμα που κάποια στιγμή θα λυθεί με έναν διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, αλλά για τα παιδιά και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην ισότιμη δωρεάν παιδεία.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να μιλάμε επί της ουσίας για μαθητές δύο ταχυτήτων, για παιδιά που δεν έχουν την άνεση να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα τους, αλλά και γονείς που θα χρειαστεί να ξοδεύουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω για την μεταφορά αυτών των παιδιών σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες, όπως έχουν διαμορφωθεί συνθήκες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει εν καιρώ να απαντηθούν. Αυτό που προέχει όμως είναι η άμεση λύση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.