Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Ιεραποστολή - Έργο αγάπης, έργο ζωής

Ενημερωτική εκδήλωση για το Ιεραποστολικό έργο που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου στην Αφρική και συγκεκριμένα στη χώρα της Ουγκάντας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίου.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ιεραπόστολος Αιδ. Πρωτ. π. Νικόλαος Μπαγιέγκο, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και Πρωτοσυγκελλεύων αυτής, Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξήρε το έργο της Ιεραποστολής, ένα έργο θυσιαστικής αγάπης που δίνει τη δυνατότητα σε αδελφούς Χριστιανούς να αποκτήσουν βάσεις και υποδομές για την εξέλιξή τους, που αν και θεωρούνται αυτονόητα, εκεί παραμένουν ζητούμενα.

Η ιεραποστολική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως ξεκίνησε επί του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αποστόλου Παπακωνσταντίνου και του μακαριστού Μητροπολίτου Ουγκάντας κυρού Ιωνά και συνεχίζεται με τους Μητροπολίτες κ. Βαρθολομαίο και κ. Ιερώνυμο, με σύνδεσμο τον π. Νικόλαο Μπαγιέγκο ο οποίος είναι πνευματικό ανάστημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Εκτός από τα δύο σημαντικά έργα που ξεκίνησε και ολοκληρώνει η ακριτική Μητρόπολη του Κιλκίς, τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή της Τσανούνας και το Σχολείο που κτίζεται στην ίδια περιοχή, η συνεργασία έχει αποδώσει καρπούς και σε πνευματικούς τομείς, όπως η κατήχηση και οι βαπτίσεις νέων Χριστιανών, η συνεχής υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και θεολογική σπουδή και η χειροτονία του π. Χριστοφόρου Μουγίγκο.

Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης έκανε μία ιστορική αναδρομή του ιεροποστολικού έργου που επιτελείται από το 1996 μέχρι και σήμερα με κέντρο την μετάβαση αντιπροσωπείας από το Κιλκίς στην Ουγκάντα για τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων. 

Ο π. Νικόλαος ενημέρωσε για το έργο της Ιεραποστολής με γλαφυρό τρόπο και ευχαρίστησε τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο για την αγάπη του η οποία ξεπερνάει τα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως και φθάνει μέχρι την μακρινή Αφρική. 

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιερώνυμο με την ευλογία του οποίου επιτελείται το έργο αυτό. Ο Σεβασμιώτατος Κιλκισίου στο τέλος της Εκδήλωσης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο, του ευχήθηκε καλή δύναμη στην διακονία του και ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα με την συνδρομή των κιλκισιωτών το Σχολείο ώστε να εγκαινιαστεί και να αποδοθεί στα νιάτα της Ουγκάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.