Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

(video) Συγκινητική εκδήλωση στο Πεδινό, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Φαρμακοποιών

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια από τις πιο όμορφες και συγκινητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Φαρμακοποιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε χαλαρά χωρίς να μπορεί κάποιος να φανταστεί την συνέχεια.

Ο επικεφαλής της εκδήλωσης εφημέριος του Ι.Ν Πατέρας Κωσταντίνος Σαββίδης καλωσορίζει τον κόσμο που συμετέχει.

Ομιλητής ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Κιλκίς κύριος Κωσταντίνος Κατσιάνος, κάνει αναφορά στα πρώτα φαρμακεία του Κιλκίς όσο και στην αντιμετώπιση γενικότερα των φαρμακοποιών στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπο διατηρώντας πρώτα το λειτούργημα και μετά το επάγγελμα.

Στην συνέχεια η νεαρή Ελένη Προδανά σε αναφορά στο φαρμακείο του χωριού Πεδινού αλλάζει την εκδήλωση και δίνει την θέση της σε κάτι "ζεστό" και απρόσμενο, με τις αδελφές Ραμαντάνη να δέχονται την έκπληξη μην μπορώντας να σταματήσουν τα δάκρυα τους.

Οι αδελφές Ραμαντάνη διατηρούν το φαρμακείο του χωριού, και κατάφεραν στα 25 χρόνια λειτουργίας του, να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά του χωριού και να τις σφίξει μέσα.

Σε απάντηση και μέσα στην ατμόσφαιρα καρδιάς και συγκίνησης τα δύο κορίτσια του φαρμακείου Πεδινού ανταποδίδουν την Αγάπη με λόγια καρδιάς που τελικά αυτό θα πρέπει να είναι και το μύνημα των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τις στιγμές της εκδήλωσης πλαισίωσε ο ερασιτέχνης μουσικός τραβαδούρος Λάζαρος Λαζαρίδης με ένα τραγούδι αφιερωμένο στα δύο κορίτσια, με τον κόσμο να παρακολουθεί κάτι μοναδικό όπως εξελίσσονταν.

Τέλος η χορωδία του Ναού χάρησε δυο τραγούδια με αναφορά στην Παναγία. Ο Πάτερ Κωσταντίνος έκανε δώρο την εικόνα της Παναγίας Γιάτρισσας στις αδελφές Ραμαντάνη.

Τα μέλη της επιτροπής του Ναού πρόσφεραν στον κύριο Κατσιάνο προϊόντα του χωριού.

Και στους επισκέπτες φαρμακοποιούς δώρο το βιβλίο του Πεδινιώτη αείμνηστου Λαογράφου Αναστασίου Μπάσογλου.

Από το Πεδινό ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση.

Ευχόμαστε περισσότερες εκδηλώσεις στα χωριά μας με ουσία και μέσα στα όρια του πολιτισμού και της Αξιοπρέπειας.

Περισσότερο ενδιαφέρον σε ανθρώπους που αξίζουν όπως οι είναι οι φαρμακοποιοί στην Πατρίδα μας, οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό και την Αγάπη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.