Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Σιδερίδης: Για να γίνουν τα λόγια άμεσα ΠΡΑΞΕΙΣ

Υπογράφει ο Σιδερίδης Σ. Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς, με το συνδυασμό ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ του υποψηφίου Δημάρχου Θεόδωρου Βαφειάδη

Ονομάζομαι ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος του Σάββα και της Μάρθας. Γεννήθηκα στην Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς όπου και κατοικώ μόνιμα. Έχω αποφοιτήσει από το Λύκειο Χέρσου. Υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία επί 31 μήνες σε νευραλγικό πόστο. Εκεί απέκτησα και την ανάλογη ειδικότητα κατόπιν μόνιμης εκπαίδευσης και εξετάσεων την ειδικότητα του Μηχανικού-Χειριστού Ασυρμάτων μέσων και Αναμεταδόσεως.

Απέκτησα 2 παιδιά. Τον Σάββα και τον Κωνσταντίνο. Υπήρξα ποδοσφαιριστής σε τοπικά πρωταθλήματα από 16 ετών και έφτασα έως τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Εγκατέλειψα το άθλημα μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Εργαζόμουν στην Θεσσαλονίκη επί σειρά ετών και προήχθη Προϊστάμενος σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες Κλωστουφαντουργίας της Β.Ελλάδας στην ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου. Από εκεί μετακόμισα στην Αθήνα (Καλλιθέα) όπου με συγγενή μου ανοίξαμε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα ταπήτων, μοκεττών, χειροποίητων χαλιών, υφασμάτων επιπλώσεων, ταπετσαριών τοίχων, των μεγαλύτερων εργοστασίων της Ευρώπης και όχι μόνον. Το 1989, για καθαρά προσωπικούς λόγους αναχώρησα για την γενέτειρά μου.

Στην Αθήνα κατά την διάρκεια της παραμονής μου υπήρξα Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και Τζιτζιφιών σε πληθυσμό πλέον του 1.500.000 κατοίκων. Παράλληλα στο διάστημα αυτό υπήρξα Γενικός Γραμματέας Ετεροδημοτών Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας και παραλλήλως στον Ποντιακό Σύλλογο Καλλιθέας. Με την επιστροφή μου στο χωριό μου ασχολήθηκα με τα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος από το 1991-1995. 

Την αμέσως επόμενη τετραετία σχημάτισα συνδυασμό ως επικεφαλής Πρόεδρος όπου εξελέγη παμψηφεί. Παράλληλα εξελέγην και Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μ.Στέρνας και αντιπρόσωπος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς. Με την συγχώνευση Δήμων και Κοινοτήτων που επακολούθησε (Σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ) εκλέχθηκα 1ος Δημοτικός Σύμβουλος και ψηφίστηκα ως Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου από 2000-2004. Την επόμενη θητεία 2004-2008 ξανά Δημ. Σύμβουλος. Λόγοι καθαρά οικογενειακοί μετά το πέρας αυτής θητείας με ανάγκασαν να απέχω από τα κοινά. 

Όμως η αγάπη μου για το χωριό μου και την περιοχή μου όπου διαμένω μόνιμα και βλέποντας την εγκληματική απραξία και στασιμότητα σε όλους τους τομείς με ανάγκασαν να ξαναασχοληθώ μήπως και σώσω ό,τι εγώ έκτισα και να προσθέσω και άλλα έργα. Έτσι επέλεξα μετά από πολλή έρευνα και κατέληξα να στηρίξω τον συνδυασμό του Υπ. Δημάρχου κ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ Θεόδωρου σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους από την πολυετή πείρα που διαθέτω στα κοινά. 

Η παρότρυνση των αγανακτισμένων κατοίκων συνέβαλε στο να κατέλθω σε αυτές τις εκλογές και επειδή η δύναμη όλων ημών που ασχολούνται με τα κοινά είναι ο λαός πείσθηκα γι΄ αυτό. Παλεύω και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Όμως για την θέση που διεκδικώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε μερικά από τα έργα μου. Έτσι πιστεύω θα τα θυμηθεί ο κόσμος και θα πράξει ανάλογα.

Κατασκευή υδατοδεξαμενής 250 κυβικών από την παλαιά περίπου 80 κυβικών κατασκευής 1960.

Συντήρηση της υπάρχουσας γεώτρησης και δημιουργία 2ης εφεδρικής.

Αλλαγή όλου του δικτύου ύδρευσης βάσει προδιαγραφών συν. μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων μαζί με τους οικισμούς Σουλτογιαννέικα και Μιχαλίτσι λόγω ακαταλληλότητας.

Καλλιέργεια της ιστορικής πηγής στην τοποθεσία πλατάνι (από όπου πήρε το όνομα και το χωριό μας) που επί δεκαετίες είχε στερέψει και εγκαταλειφθή. Εκεί κατασκευάσθηκε και νέα δεξαμενή 40 κυβικών περίπου.

Κατασκευή υπερσύγχρονου Κοινοτικού καταστήματος πλήρους εξοπλισμένου – επιδιόρθωση του παλαιού όπου έγινε το γραφείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού στον ίδιο αύλειο χώρο προς διευκόλυνση των δημοτών.

Στην ίδια γεφυροπλάστιγγα του Συνεταιρισμού η οποία επισκευάσθηκε τοποθετήθηκε και ηλεκτρονική παράλληλα και επιδιορθώθηκε η σιταποθήκη πλήρως.

Εξοπλισμός πρωτοφανής επιπέδου κέντρων υγείας του Αγροτικού Ιατρείου με δυνατότητα ακόμη και χειρουργείων στον ίδιο χώρο της Κοινότητας σε ανεξάρτητο χώρο.

Κατασκευή μεγάλης στάσης λεωφορείων ΚΤΕΛ μοναδική ίσως πανελλαδικά με κεντρική θέρμανση.

Με ενέργειες καθαρά προσωπικές και πιέσεις από ένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ την εβδομάδα όσο υπήρξα Πρόεδρος υπήρχαν 4 δρομολόγια την ημέρα με το μαθητικό. Σήμερα έχουν επανέλθει στο 1 πάλι την εβδομάδα (Αυτό λέγεται πρόοδος).

Οδοσήμανση σε όλο το χωριό.

Ασφαλτόστρωση όλος ο οικισμός και οι συνοικισμοί.

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όλος ο οικισμός.

και παροχές στα τυφλά οικόπεδα. Μοναδική κοινότητα σε όλον τον Νομό.

Κατεδάφιση όλων των παλαιών κτισμάτων χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών και καθαρισμός οικοπέδων.

Χορήγηση αδειών σε όσους ήθελαν για περιφράξεις-προσθήκες και κατασκευή αποθηκών.

Κατασκευή σκουπιδότοπου.

Κατασκευή υπερσύγχρονου Κοινοτικού γηπέδου με προδιαγραφές από την Γ.Γ.Αθλητισμού χλοοτάπητας, αποχέτευση, σύστημα ποτίσματος, ηλεκτροφωτισμός, κερκίδες, γραφεία, μπάνια και για τους φιλοξενούμενους, ηλιακός θερμοσίφωνας και αντλιοστάσιο με υδατοδεξαμενή ανεξάρτητη, δενδροφύτευση με αποτέλεσμα να ομολογούν ομάδες όπως Καλαμαριά, Αρης ακόμη και Εθνική ότι είναι στα πρώτα 2 πανελλαδικά, κατά ομολογία του προπονητή της Εθνικής. Χώρος στάθμευσης των οχημάτων των φιλάθλων.

Κατασκευή στην πλατεία γηπέδου μπάσκετ με φωτισμό ανοικτό ολυμπιακών διαστάσεων για την νεολαία της Κοινότητας και όχι μόνον, και των πέριξ χωριών.

Φύτευση νέου δασυλλίου νέου δασυλλίου 750 στρεμ. περίπου με διάφορες ποικιλίες δένδρων 500 μέτρα από τον οικισμό.

Επέκταση νέου κοιμητηρίου λόγω κορεσμού του υπάρχοντος.

Διάνοιξη και καθαρισμός της περιμετρικής τάφρου των όμβριων υδάτων.

Διανομή ακτημονικών εκτάσεων σε νέους ακτήμονες 753 στρέμ. και χάραξη νέων οικοπέδων.

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλης της κεντρικής πλατείας και εξοπλισμός πλήρης της παιδικής χαράς με νέα όργανα, παγκάκια κλπ. Φωτισμός οδών και πλατειών με προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων και στύλων νέων ΔΕΗ. Μηνιαίος έλεγχος των λαμπτήρων και αντικατάσταση των καμμένων (πρώτη φορά).

Μηχανοργάνωση όλων των δημοτικών τελών ώστε να ξέρει ο κάθε δημότης τι πληρώνει.

Δημιουργία Κτηματολογίου πλήρους με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου. Πρώτη Κοινότητα ή Δήμος στην ΕΛΛΑΔΑ.

Λήψη για πολύ σοβαρά θέματα μόνον με την απόφαση Γενικών Συνελεύσεων.

Συχνή και αδιάληπτη αποκομιδή απορριμμάτων και προμήθεια κάδων με ιδιωτική επιχείρηση μοναδική κοινότητα στον Νομό.

Εκδηλώσεις για πρώτη φορά στα χρονικά πολυποίκιλες για όλες τις ηλικίες.

Μετά από προσωπικές ενέργειες πραγματοποίηση του ράλλυ ΣΚΡΑ_ΚΙΛΚΙΣ_ΛΑΧΑΝΑ στην κοινότητά μας κάνοντας πρώτα τις ανάλογες υποδομές.

Αναβάθμιση και πλήρη κάλυψη στην λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και μέσω αυτού κατά τους θερινούς μήνες ημερήσια εκδρομή για μπάνια των δημοτών.

Ενεργοποίηση του Ποντιακού και Σαρακατσάνικου χορευτικού και προμήθεια φορεσιών για εκδηλώσεις. Εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος με πλήθος βιβλίων.

Ίδρυση κτηνοτροφικού πάρκου εκτός οικισμού με σκοπό οι εντός του οικισμού να συγκεντρωθούν όλες μαζί σε έναν χώρο και για λόγους υγιεινής και αισθητικής. Σε αυτό πρόσβαση με οδοποιία, παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν για κάθε κτηνοτρόφο σε ρυμοτομημένη έκταση 4 στρέμματα.

Αγροτικό Ιατρείο πλέον μόνιμα κάθε εβδομάδα σε σύγχρονο περιβάλλον και εξοπλισμένο.

Έλεγχος του πόσιμου νερού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συχνές αναλύσεις προκειμένου να λαμβάνονται αν χρειαστεί τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των κατοίκων πολύ συχνά.

Κατασκευή φράγματος υδάτινων πόρων στην δασική έκταση για την συλλογή υδάτων όμβριων έτσι ώστε να προστατευτεί και η πανίδα και η χλωρίδα.

Διάνοιξη και εκ νέου ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας που από τον αναδασμό του 1974 δεν έγινε καμία παρέμβαση. Συνολικά περίπου 12 χιλιόμετρα.

Παρέμβαση προς ΟΤΕ για την εγκατάσταση οπτικών ινών που έγινε.

Και θα πω και το τελευταίο μεγάλο έργο ξεχνώντας άλλα μικρότερα που δεν αναφέρω μην κουράσω τον αναγνώστη. Οδός από κόμβο ΧΕΡΣΟΥ (Εθνική Προς Βουλγαρία) έως Τελωνείο Ευζώνων με την γέφυρα Εθνικής – Ειδομένη, έργο υψίστης σημασίας και ανυπαρξίας από το 1958 που άκουγα όταν μεγάλωνα εδώ, πραγματοποιήθηκε με την πολύ μεγάλη συμβολή του Κου ΦΛΩΡΙΔΗ Γεωργίου τωρινού Υπουργού Δικαιοσύνης. Σφραγίδα ΦΛΩΡΙΔΗΣ-ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ και τίτλος έργου Σύνδεση Τελωνείων Δοιράνης – Ευζώνων .Κόμβος Χέρσου-Μεγ.Στέρνα-Σουλτογιαννέικα-Μιχαλίτσι-Ποντοηράκλεια-Εύζωνοι. Συνολικό μήκος περίπου25 χιλιόμετρα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά μετά από την απραξία την πλήρη τόσα χρόνια περίπου 15 και αφού με πίεσαν πάρα πολλά άτομα να ξανακατέβω στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτώβρη και πονώντας το χωριό και την περιοχή μου αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συνδημοτών μου να συνεχίσω να κάνω πράγματα να μείνουν στην Κοινότητά μου ξανά από την αρχή. Ας σκεφτεί ο λαός το τι έγινε και το τι επακολούθησε. Ένα χάος που το έχουν κάνει τρόπο ζωής. Δεν θα πω κάτι άλλο. Αν κρίνουν ότι μπορώ να συνεχίσω εκείνη την αλματώδη πορεία είναι στην θέληση τους να επιλέξουν το καλύτερο. Κούρασα αλλά ξεθύμανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.