Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 9/9/2023, 11:20 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων στη Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων, από οικίες παραθεριστών στη Χαλκιδική.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί άνδρες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ακόμη ομοεθνών συνεργών τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αφαίρεση πολυτελών οχημάτων μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ως προς την μεθοδολογία τους, εντόπιζαν πολυτελή οχήματα παραθεριστών στη Χαλκιδική και στη συνέχεια παραβίαζαν τις οικίες τους, με στόχο τον εντοπισμό των κλειδιών τους και την αφαίρεση των οχημάτων.

Για την επίτευξη των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκεκριμένους ρόλους, που αφορούσαν τον συντονισμό της εγκληματικής οργάνωσης («εγκέφαλος»), τον εντοπισμό των θυμάτων τους, την τέλεση των κλοπών και την μεταφορά των οχημάτων, με τελικό προορισμό χώρα του εξωτερικού.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, το τελευταίο τρίμηνο, ενέχονται συνολικά:

· σε 18 κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, εκ των οποίων τα 7 κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν,

· σε 1 κλοπή οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και

· σε 1 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επίσης, από τις οικίες αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου, να οδηγεί κλεμμένο όχημα αλλοδαπού, το οποίο είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, καθώς επιχείρησαν να παραλάβουν κλεμμένο όχημα που αφαίρεσε συνεργός τους το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Χαλκιδικής, με σκοπό να το μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Το παραπάνω όχημα είχαν αποκρύψει σε περιοχή της Κοζάνης, όπου εντοπίστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν τα κλειδιά του ενός κλεμμένου οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Ενημέρωση σχετικά με τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. λόγω των εν εξελίξει πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές της Θεσσαλίας, συστήνεται στους οδηγούς που επιθυμούν να μετακινηθούν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στη Νότια και αντίστροφα, να χρησιμοποιούν την εναλλακτική διαδρομή μέσω της Εγνατίας, της Ιόνιας και της Ολυμπίας Οδού.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί μέχρι την ύφεση των φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων στα σημεία όπου πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) στον υπερσύνδεσμο : https://www.astynomia.gr/ektaktes-kykloforiakes-rythmiseis-logo-ekdilosis-dysmenon-kairikon-fainomenon/

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (8 Σεπτεμβρίου 2023) το απόγευμα στην Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 5,3 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 90,24 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σήμερα (9 Σεπτεμβρίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σπάζοντας την τζαμαρία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ξημερώματα σήμερα (09-09-203), κατά τη διενέργεια ελέγχου επιβατικού οχήματος στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, διαπίστωσαν παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών, που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς, κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.