Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Κοπή των δέντρων στην οδό Λέκκα στο Κιλκίς: Πόσο καιρό ακόμη πρέπει να υποφέρουμε;

Παρεμβαίνει η Κώστας Μερτζεμέκης

Ο μύθος του Ερυσίχθονα:
Ο Ερυσίχθων, νέος, ωραίος, δυνατός, πλούσιος και επιτυχημένος, διατάζει τους δούλους του να κόψουν τα δέντρα του άλσους, που είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη Θεά Δήμητρα, για να χτίσει εκεί παλάτι. 

Ο Ερυσίχθων βλασφημεί κόβοντας το ιερό δέντρο της Θεάς Δήμητρας, τη Λεύκα. Οι Δρυάδες, κόρες της Θεάς, που κατοικούσαν στο δέντρο, βγαίνουν ματωμένες από τις φυλλωσιές και αλλόφρονες τρέχουν στη μητέρα τους. 

Η Δήμητρα θυμώνει και βρίσκει την Πείνα. Της λέει να πάει να βρει τον Ερυσίχθονα και να του δώσει ένα φιλί στο στόμα. Η Πείνα πηγαίνει. Τον βρίσκει να κοιμάται. Του δίνει το Φιλί και χάνεται. Εκείνος ξυπνάει κι αισθάνεται λιγούρα. Πεινάει. Τρώει. Πεινάει κι άλλο. Ξανατρώει. Πεινάει. Πεινάει ακατάσχετα. 

Αφού έφαγε ό,τι φαγώσιμο υπήρχε. αρχίζει να τρώει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Τρώει τα ζώα του, τρώει τη γυναίκα του, τρώει τα ξύλα του σπιτιού του. Τρώει τα πάντα. Μέχρι που πια, δεν υπάρχει τίποτα γύρω του και στη μέση της ερημιάς, αγριεμένος, τρώει τις σάρκες του.

(Έρυσις σημαίνει πληγή και χθών σημαίνει γη, δηλαδή Ερυσίχθων μπορεί και να σημαίνει ΠΛΗΓΗ της ΓΗΣ. Αυτή η ρίζα του Ερυσίχθονα, το αδυσώπητο "Εγώ" που επισημάνθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες (Προκρούστης, Ατρέας, Οιδίποδας…), στις μέρες μας έχει θεριέψει και νομιμοποιηθεί. 
Ατομισμός, υπερκαταναλωτισμός, ανταγωνισμός. Αυτές είναι οι αξίες μας σήμερα, αυτές προβάλλονται και επιβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε και διάφορες εξουσίες.)

Οι υπεύθυνο για την κοπή των δέντρων στην οδό Λέκκα στο Κιλκίς, όταν διαμαρτυρήθηκαμε μας είπαν ότι έπρεπε να καλέσουμε την αστυνομία και ότι σε ενα μήνα θα είχαν φυτευτεί άλλα δέντρα.

Σήμερα μετά από ένα μήνα, δ
εν έχει γίνει το παραμικρό και το οδόστρωμα είναι κατεστραμένο τόσο που χρειάζεται να ρίχνουμε νερό για μην σηκώνεται σκόνη.

Πόσο καιρό ακόμη πρέπει να υποφέρουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.