Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Λα.Συ. Κιλκίς: Δήλωση του Κώστα Τσαουσίδη, υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”


Υπογράφει ο Κώστας Τσαουσίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς παρεμβάσεων – άλλες παρασκηνιακές κάποτε ανεπίσημες και όχι μόνο – σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και δεν είναι μόνο αυτό. Επανέρχονται συζητήσεις παρωχημένες και επιχειρήματα ξεπερασμένα από την ίδια την πραγματικότητα. Πιο πολύ φαντάζουν ωσάν εκθέσεις ιδεών οι οποίες φαίνονται να αγνοούν ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο και στην τοπική διοίκηση εκφράζεται με το σύνθημα “τα κέρδη τους οι ζωές μας” αφού δεν αναφέρονται:

-- Στη χρηματοδότηση των δήμων με ιδία έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη με ταυτόχρονη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ),

-- Στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή παρεχόμενες υπηρεσίες επί πληρωμή,

-- Στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό και ταυτόχρονα με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, αφήνοντας πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες,

-- Στη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στον δήμο Κιλκίς, γιατί η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές και περιφερειακές αρχές απορρέει από τις συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Διοίκηση.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς” είναι συνδυασμός που εκπροσωπείται σταθερά στον Καποδιστριακό και στον Καλλικρατικό δήμο Κιλκίς τις τελευταίες 5 τουλάχιστον δημοτικές θητείες και έχει σταθεί δίπλα στον λαό του Κιλκίς για μια σειρά ζητήματα με στόχο:

-- Να μπει φρένο στη φορολεηλασία και στο κυνήγι των προστίμων, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη. Δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων.

-- Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες που καταβροχθίζουν εκατομμύρια ευρώ.

-- Να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, η προσχολική και η Ειδική Αγωγή.

-- Να ικανοποιηθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

Μια σειρά παρεμβάσεις όλη αυτή την 20ετία το επιβεβαιώνουν αυτό και οι οποίες αποτυπώνονται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, στα εξής εμβληματικά:

-- Στην αντίθεση στο κέντρο ανοικτού εμπορίου, το οποίο συνιστά μια παρέμβαση καλλωπισμού και δραστικής αλλαγής του χαρακτήρα του κέντρου της πόλης, ξεκομμένη από την συνολική λειτουργία της πόλης που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα, την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, το εισόδημα των μικρών μαγαζιών του κέντρου της πόλης και μια σειρά άλλα επιμέρους που τελικά θα γίνουν ένα ακόμα «τσιμεντόπαρκο».

-- Στην εναντίωση στην συνεργασία του δήμου με τον ΝΑΤΟΪΚΟ εκπαιδευτήριο ΠΚΕΥΕ στην Κρηστώνη, ως κομμάτι των επικίνδυνων νατοϊκών διευθετήσεων και όπως δραματικά σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την συνεχώς πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό μας.

-- Στην συμπαράσταση σε κάθε αγώνα εργαζομένων με προτάσεις για μείωση δημοτικών τελών, απαλλαγή από τροφεία κ.α. για εργαζόμενους που απολύθηκαν ή έμειναν απλήρωτοι με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Αλουμύλ.

-- Στην στηλίτευση της κατάστασης στο νοσοκομείο Κιλκίς με κενές θέσεις που ανέρχονται στο 50% των προβλεπόμενων, την εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών, την εγκληματική διαχείριση την πανδημίας.

-- Στην πάλη για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων και στην διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές για να μην υπονομεύονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

-- Στην αλλοίωση της υπαίθρου του δήμου με τον εξανδραποδισμό των χωριών και το άναρχο φύτεμα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, υπηρετώντας το διακυβερνητικό δόγμα της πράσινης ανάπτυξης που έχει αυξήσει δραματικά το ενεργειακό κόστος στα λαϊκά νοικοκυριά.

-- Στην ξεκάθαρη εναντίωση στο τσιμεντόπαρκο και στο κόψιμο της πόλης στα δύο.

Σε όλα τα παραπάνω οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι πώς στάθηκαν; Δεν είναι γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος στήριξε όλα τα παραπάνω είτε ως σύμβουλος, είτε ως δήμαρχος; Έκανε κάτι διαφορετικό ο κος Βαφειάδης σε όσες παρατάξεις συμμετείχε (να θυμίσουμε ότι συνυπήρξαν με τον κο Κυριακίδη σε παράταξη επί δημαρχίας Σισμανίδη και μάλιστα ως στελέχη πρώτης γραμμής); Εξάλλου, η πείρα της τελευταίας 13ετίας στο δήμο Κιλκίς δείχνει ότι όλες οι παρατάξεις είναι τελικά συγκοινωνούντα δοχεία. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις μετακινήσεις και «ανεξαρτητοποιήσεις» δημοτικών συμβούλων (οι οποίοι και τότε μιλούσαν για οράματα, ανάπτυξη, αξιοσύνη του επικεφαλής και άλλα ευήκοα);

Επειδή, λοιπόν, ο λαός του Κιλκίς δεν είναι λωτοφάγος, έχουμε υποχρέωση να θυμίσουμε τα έργα και τις ημέρες αυτών που πίσω από τα ωραία λόγια της ανάπτυξης, της χρηστής διαχείρισης, της αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων, του ΝΕΟΥ, κρύβεται η σαπίλα μιας πολιτικής που ακολουθώντας τις κεντρικές επιταγές των κομμάτων και της άρχουσας τάξης μας οδήγησε στα αδιέξοδα του σήμερα. Από τα παραπάνω ούτε ο κος Κυριακίδης, ούτε ο κος Βαφειάδης δεν είναι ανεξάρτητοι. Είναι και οι δύο κομματικά μέλη της ΝΔ, η οποία σαν κόμμα έχει συγκεκριμένη στρατηγική στην τοπική διοίκηση και φυσικά ταυτίζεται με την στρατηγική των υπολοίπων αστικών κομμάτων. Για αυτό εξάλλου δεν έχει κανένας από τους δύο πρόβλημα στην οργανωμένη στήριξη με πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά από συνομιλητές του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη.

Έχει και ενδιαφέρον να μας απαντήσουν στο ερώτημα γιατί τέτοια πρεμούρα με το ανεξάρτητο; Μήπως επειδή σε τοπικό επίπεδο θέλουν να αποφύγουν την δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική που εφαρμόζουν τα κόμματά τους; Μία λέξη αρμόζει στην περίπτωση. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Και για να το κλείνουμε, τελικά όλοι είναι εξαρτημένοι ίσως όχι πάντα από κόμματα (στα φανερά τουλάχιστον!) αλλά σίγουρα πάντα από πολιτικές. Το ίδιο ισχύει και για την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ και στις τάξεις της βρίσκονται τίμιοι αγωνιστές της ζωής που επίσης δεν είναι ανεξάρτητοι και επίσης δεν είναι όλοι ΚΚΕ. Είναι όμως σίγουρα εξαρτημένοι από τις λαϊκές ανάγκες οι οποίες είναι συγκεκριμένες (όπως έχουν αποτυπωθεί παραπάνω) και όπως εκφράζονται στις θέσεις της παράταξης. Ο λαός στο δήμο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα τέτοιους εξαρτημένους αιρετούς χρειάζεται που θα βρεθούν απέναντι σε κάθε απόφαση που τους μαυρίζει την ζωή. Μπορεί λοιπόν κάποιος από τους κυρίους Βαφειάδη και Κυριακίδη να δηλώσουν τέτοια εξάρτηση;

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τα παραπάνω ας αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς καλεί όσους νιώθουν ότι ανήκουν στους πολλούς και έχουν σιχαθεί τα υποκριτικά ψηφοδέλτια των λίγων να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της. Είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα ο λαός θα την βρει εκεί που την εμπιστεύτηκε και που έτσι θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.