Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Κοινωφελής μουσική εκδήλωση για το περιβάλλον στο Πεδινό

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μετά από διάφορες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα για να διορθωθεί το σπασμένο γεφυράκι του δάσους Πεδινού, ομάδα κατοίκων εθελοντών με την στιρηξη του Ιερού Ναού του χωριού του χωριού υλοποίησαν την ιδέα της μουσικής εκδήλωσης και την συγκέντρωση χρημάτων να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης στο σπασμένο γεφυράκι.

Αξίζει να σημειωθεί το σπασμένο γεφυράκι είναι επικίνδυνο σε άτομα που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, καθώς επικίνδυνα είναι και τα καθίσματα τα οποία μπορεί να σπάσουν από την φθορά του χρόνου και να υπάρξει ατύχημα.

Δυστυχώς είναι περισσότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το όμορφο δάσος Πεδινού, ένα από τα ομορφότερα δάση του Νομού Κιλκίς.

Το δάσος έχει δεχθεί και συνεχίζει κάθε λογής επιθέσεις με στόχο την απόλυτη καταστροφή και εξαφάνιση του.

Απίστευτα και τραγικά όλα όσα συμβαίνουν με την παράνομη βοσκή αιγοπροβάτων τα οποία τρώνε και καταστρέφουν την αναγέννηση.

Απαράδεκτη για πολλά χρόνια η παράνομη κοπή των αιωνόβιων δέντρων.
Καθώς και η ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών.

Απαράδεκτη και απίστευτη αντιμετώπιση είχε το μεγάλο έργο του Δασαρχείου το οποίο άγνωστοι έσπασαν και κατέστρεψαν βρύσες κιόσκια τουαλέτες ψησταριές με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλα κατεστραμμένα και διάσπαρτα μέσα στο δάσος

Σε μια ύστατη προσπάθεια από λίγα άτομα προσπαθούν να βοηθήσουν το δάσος την στιγμή που ένα άλλο πρόβλημα έρχεται να σκιάσει την μεγάλη καταστροφή.
Όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι τα γέρικα δέντρα πέφτουν κουρασμένα και ανήμπορα κατά περίεργο τρόπο.

Καλεσμένοι όλοι στην μικρή μας εκδήλωση να βοηθήσουμε συλλογικά και να βρεθούμε στο γεγονός βαθύτερα με στόχο το ενδιαφέρον που πρέπει να δείξουμε στην φύση που μας δίνει την ζωή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα ουσιαστικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα όμορφα δάση στην χώρα μας και να βοηθήσουμε με Αγάπη για αυτά.

 Η Αγάπη γίνεται Επανάσταση, διαμαρτυρία, αξιοπρέπεια, πολιτισμός.

Δεν ωφελεί μόνο να χορεύουμε στα πανηγύρια.

Σας περιμένουμε στο Πεδινό με κάτι διαφορετικό.

Δεν θα πείτε ότι απλά πήγαμε από ανία σε ένα χωριό να φάμε και να χορέψουμε.
Θα πείτε ότι και εμείς προσπαθήσαμε.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού μέσα στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος, "Δεκαπενταύγουστος στο χωριό Πεδινό Μυριοχαριτωμένη Βασίλισσα του κόσμου Παναγία'.

Πλατεία Ελευθερίας Πεδινού 9 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ με ζωντανή μουσική και βόλτα στην πλατεία όπως παλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.