Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Διπλάσιος του διατιθέμενου ο προϋπολογισμός των προτάσεων - Ενδιαφέρον για επενδύσεις 8.000.000 € μέσω του LEADER της ΑΝΚΙ

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30.8.2023 η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD (παρεμβάσεις Ιδιωτικού χαρακτήρα) της Αναπτυξιακής Κιλκίς στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η εικόνα που διαμορφώθηκε επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της διοίκησης και των στελεχών της ΑΝΚΙ. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, με δυνητικούς δικαιούχους, κυρίως, πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, υπεβλήθησαν 22 προτάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 8.021.610€ και αιτούμενη δημόσια ενίσχυση 5.487.807€, υπερκαλύπτοντας κατά δύο φορές το αρχικά διατιθέμενο ποσό.

Παρά τις προφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δυνητικού δικαιούχοι λόγω της θερινής περιόδου, η θετική ανταπόκριση στην Πρόσκληση της ΑΝΚΙ για νέες επενδύσεις, δίνει ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάσχεση της αποεπένδυσης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον ν. Κιλκίς και την παραμονή των νέων, ειδικά, σε αυτόν.

Οι υποβληθείσες προτάσεις από αγρότες, από νέους και νέες, από επιχειρηματίες, από επιστήμονες, παρουσιάζουν σημαντική γεωγραφική διασπορά, με 16 από την περιοχή του δ. Κιλκίς, 6 από την περιοχή του δ. Παιονίας αλλά και οικονομική, με προϋπολογισμούς από 93.000€ έως 600.000€ και υψηλό μέσο όρο επένδυσης, στις 364.619€.

Η μεταποίηση διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος, καθώς σε αυτόν τον τομέα καταγράφηκε το πιο έντονο ενδιαφέρον με 10 προτάσεις, προϋπολογισμού 3.729.199€. Ο τομέας των υπηρεσιών προσέλκυσε ενδιαφέρον από έξι επενδυτές που κατέθεσαν 6 προτάσεις, προϋπολογισμού 2.155.429€. Από δύο προτάσεις περιλαμβάνουν οι τομείς της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων καθώς και του τουρισμού / εστίασης. Τέλος, μία πρόταση κατατέθηκε στο τομέα των δασικών προϊόντων και μία σε αυτόν των επισκέψιμων αγροκτημάτων.

Η επιτυχία της τελευταίας γι’ αυτήν την Προγραμματική Περίοδο Πρόσκλησης LEADER, δικαιώνει την εμπιστοσύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης και των στελεχών της της ΑΝΚΙ, που στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους δυνητικούς δικαιούχους, απαντώντας σε ερωτήματα και απορίες σε εξειδικευμένα θέματα, και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, εξυπηρετώντας τους ενδιαφερόμενους άμεσα και αδιαλείπτως.

Στους επόμενους τρεις μήνες η ΑΝΚΙ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των επενδύσεων προς χρηματοδότηση και θα αιτηθεί προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ένταξη όλων αυτών που θα αξιολογηθούν θετικά, χορηγώντας την απαραίτητη επιπλέον χρηματοδότηση.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της Πρόσκλησης και κυρίως τους επενδυτές που έχοντας τη δική τους φιλοδοξία και όραμα, ανταποκρίθηκαν θετικά σε ένα ακόμη κάλεσμα του εδώ και 32 χρόνια δημοφιλέστερου προγράμματος πραγματοποίησης επιχειρηματικών ιδεών, του LEADER.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.