Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Κιλκίς

Ανακοίνωση Γραμματέα Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ
Τις τελευταίες ημέρες συντελείται μία δημόσια συζήτηση για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιο θα είναι το πρόσωπο που προτίθεται να δώσει χρίσμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Δήμο του Κιλκίς. 

Στη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται, προτείνονται λύσεις όπως οι συνεργασίες με άλλα κόμματα και η κάθοδος κοινού υποψηφίου ή η σύγκληση διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής με πρώην στελέχη της αυτοδιοίκησης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η απόδοση χρίσματος σε κάποιον υποψήφιο.

Προς ενημέρωση όλων των αρμοδίων και μη, η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως αυτή έχει προσδιορισθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο αλλά και μόλις πρόσφατα από την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης που συστάθηκε με απόφασή του με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, έχει οριοθετήσει με σαφήνεια ότι το πεδίο πολιτικής σηματοδότησης αφορά τις 13 περιφέρειες της χώρας και ελάχιστες περιπτώσεις πολύ μεγάλων δήμων (π.χ Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

Αντίθετα έχει καταστεί σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με σεβασμό τις διεργασίες που εξελίσσονται στις τοπικές κοινωνίες στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, χωρίς πρωτοβουλίες κομματικού παρεμβατισμού και ελέγχου μέσω συνεργασιών ή απόδοσης κομματικών χρισμάτων. 

Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε ανάμειξη του κόμματος, τοπικά, στις εξελισσόμενες διεργασίες των τοπικών δήμων είναι εκτός του πολιτικού πλαισίου που το Κίνημά μας έχει υιοθετήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εντούτοις, είναι προφανές ότι κάθε πρωτοβουλία που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση μια αυτόνομης ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης μέσω ανοιχτής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία αξίζει να υποστηριχθεί από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως -επαναλαμβάνω- με τη μορφή χρίσματος.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα υπερβώ το ελάχιστο των αρμοδιοτήτων μου και θα υπηρετήσω πιστά τη θέση του κόμματός μου από τον θεσμικό ρόλο που μου αναλογεί. Όμως, επειδή διαπιστώνω ότι η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ βάλλεται ακριβώς επειδή λειτουργεί με βάση το κεντρικό πλαίσιο του κόμματος, στην περίπτωση που οι προερχόμενες δηλωμένες υποψηφιότητες από το χώρο μας είναι περισσότερες της μίας -και παρακαλώ να ενημερωθούμε άμεσα, το αργότερο έως την Τετάρτη, οριστικά για αυτό- θα πάρω την πρωτοβουλία να προσκαλέσω άμεσα εκπρόσωπο της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης να επισκεφθεί το νομό μας και να προχωρήσει σε μία διαδικασία όπως η Επιτροπή ορίσει, ούτως ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.