Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ερώτηση Πέτρου Παππά για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά 
Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε ερώτηση για το νοσοκομείο Γουμένισσας στον αρμόδιο Υπουργό.

Ο βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής ζήτησε τη στήριξη του Νοσοκομείου και την ανάληψη μέτρων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Γουμένισσας δέχεται μια συνεχόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση με αποτέλεσμα τη μη εξυπηρέτηση των ανθρώπων, στο βαθμό που θα όφειλε να προσφέρει υπηρεσίες ένα 2ο βάθμιο Νοσοκομείο.

Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ ο μαστογράφος που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένος δεν έχει κάνει ούτε μια μαστογραφία, διότι δεν υπάρχει το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες. Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι να ωθούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μετακινηθούν σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μετακίνηση που πολλές φορές είναι απαγορευτική, λόγω του υψηλού κόστους που αυτή απαιτεί.

Η παθολογική κλινική υπολειτουργεί, καθώς δεν έχει γιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες.

Εάν δεν μεριμνήσει το Υπουργείο, από τις 30 Αυγούστου θα υπάρχει μόνο ένας παθολόγος, αφού ο συντονιστής διευθυντής παθολόγος θα συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για ειδικότητα ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη των πολιτών, οι οποίοι ζουν σε ακριτική περιοχή, μακριά από κάποιο αστικό κέντρο.

Δυστυχώς, οι συντονισμένες κινήσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου από την κυβέρνηση της ΝΔ οδηγούν τους πολίτες σε ανησυχία για το ενδεχόμενο κλεισίματος ή αλλαγής χρήσης του Νοσοκομείου. Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ρωτήθηκε από τον Βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά, χωρίς όμως να δώσει σαφείς απαντήσεις για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και την υποστήριξη του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.